torsdag 9 oktober 2014

Torsdag ...



Med ynka två timmars sömn  i bagaget, går det ändå bra att jobba.
Och roligt är det!

Bröd ska gräddas, Arla och Wapnö kommer med mejerivaror .., kassor ska räknas .., frukost göras i ordning ., Östras Bröd ska tas om hand och så avlöser jag Louise som har fått heldag, från kvart i nio till åtta .., så blir inte kassatiden så otroligt lång för henne.

Brödchauffören har egentligen gått i pension, men hoppar in extra.
Han är vithårig och har ett leende som gör att hjärtat blir sååå varmt!
Tänk, vad sånt betyder!
Ett litet leende .., och någon annan blir glad.

Och bästa kunderna är alltid småttingarna!
Som lilla Siri, till exempel.

Hon är fyra år (visar med fingrarna som spretar lite ...) och hennes lillasyster - som jag tror är lillebror -, sitter i barnvagnen och heter Ellen.

"Vet du vilken månad du är född i ...?" frågar jag Siri.

Jodå, det vet hon.

"Jag fyller år i juni", säger hon.


Det finns mängder av barn som är bra mycket äldre än Siri som inte alls vet när dom fyller år, så lite häpen blir jag .., och så frågar jag om hon kan skriva sitt namn också, "ja, men det kan du väl ändå inte ...?" säger jag.

Jodå, det kan hon, så den lilla madamen får låna min röda penna och en bit kvittoremsa och så skriver hon sitt namn,  S I R I, det där 4 år, har jag lagt till och mitt namn kunde hon uttyda också .., Eeeeeeliiiisssssabeeeet, "Elisabet", säger hon leende.

Alldeles ljuvligt är det med dessa småttingar!




När klockan nästan är halv två, åker jag hemåt.
Då har kortläsaren i ena kassan avlidit och jag tycker synd om töserna som ska slita med detta, men nu är min arbetsdag slut och inte går det att tanka heller, så jag håller tummarna att bensinen ska räcka till Stensjö och det gör den.




Tar harry på promenad .., vi möter lille Messi - grannkatten - som följer oss hem igen och i nästan en timmes tid leker han och harry med varandra, ja, harry jagar Messi som viftar med vassa klorna och gömmer sig under spireabuskarna eller under altanen och harry blir till sig av upphetsning .., hoppar och skuttar över björkriset som pv dragit hem i skydd av mörkret .., och jag sitter på stentrappan och ler för mig själv .., pratar med Äldsta Dottern och läser sms från hennes lillasyster som sitter på Heathrow flygplats och berättar att hon ombetts ta en bild av en man på väg till Washington och småfåglar flyger ut och in bland vinrankebladen och solen värmer kinden och livet känns bra.

Och nu ska jag vila så jag orkar titta på fotbollsmatchen ikväll.




4 kommentarer:

Anonym sa...


Ja du behöver nog vila dig inför matchen Zlatan spelar ju inte

Tror jag
Friherrinnan

Eva i Tyresö sa...

Det låter fint i solen! Vi hittade ingen svamp vid Toftasjön men vackert o skönt hade vi! Vi sov i natt som grisar!!! Du får lägga dig tidigt i kväll eller somna vid tvn.

Anonym sa...

Jag läste blåbärsriset och tänkte
att nu har nog PV tagit fel i mörkret. Sen insåg jag vad det stod, innan jag hann göra en kommentar om det. Det var ju tur! :) ellem

Elisabet. sa...

ellem: såååå gott som jag sov, men så var jag pigg senare också!

Eva från Tyresö: det ordnade sig ,-)

ellem: nej, nån måtta är det på hans iver att få elda i höst och vinter. Blåbärsriset fick vara. (Här finns inte ett enda blåbärsris, för övrigt, just här alltså).