tisdag 21 april 2015

Fram till ett ...


Två förmiddagspass per månad är vad jag har på mitt schema, det vill säga, varannan torsdag börjar jag vid åtta och slutar klockan ett. Övriga tider är eftermiddagstider ..., med början klockan två eller tre. Från den första juni till den sista augusti förlängs öppettiderna med en timme åt vardera hållet.

Det här med att vara ledig hela morgonen och långt fram på dagen, det passar mig perfekt!

Idag har jag hunnit med följande: jag har gått på halvlång promenad med hundarna .., träffat stavgångare .., upptäckt små bestånd av gullvivor mitt ute på gräsmattan ... (i rabatten växer den måttligt ...) .., jag har kört till Steninge och suttit på stranden tillsammans med friherrinnan och hennes hund .., tagit ett dopp i havet (äntligen har stegen ute på piren kommit på plats!) ..., suttit i den rosaprickiga solstolen i mer än en timmes tid .., pysslat om plantorna i växthus och odlingsbänkar .., gjort mig lunch som intagits ute på altanen .., klippt Nelly med klippmaskinen - bääääää, bäääää! säger hon nu -, hängt ut tvätt och nu är det dags att åka till jobbet.

Inget särskilt nyttigt är gjort, förutom tvätten kanske .., nej, allra mest har jag bara njutit.
Dammsugning och annat husmoderligt .., ja, det får jag väl göra i morgonkväll.

I morgon, i arla stund, ska jag nämligen köra till Hässleholm och träffa herr Ortopedläkaren, han som gav mig en ny knäled, då, för drygt fem år sedan. Den nya knäleden känner jag knappt av - den är helt underbar -, den andra är eländig .., knäet är var kväll svullet som en större handboll. Vackert är det inte, men det är av mindre betydelse.

Nu iväg!
Ajöken, sa fröken.

4 kommentarer:

Bloggblad sa...

Oj, vad mycket du hinner på en förmiddag! Fast...jag hann rätt mycket på en halv dag när jag jobbade. I mitt nya tempo hinner jag knappt nåt.

Anonym sa...

Vet du Elisabeth, att i min värld är att tillåta sej att njuta av både det ena och det andra väldigt nyttigt! Jag tycker din förmiddag verkar ha spenderats helt perfekt.
Nu ska vi se om min kommentar kommer att landa hos dej. Jag har märkt att mina kommentarer verkar flyga bort i rymden någonstans utan att stanna till hos dej...
Många glada hälsningar från Lena i Östersund

Elisabet. sa...

Bloggblad: nej, mycket hinner jag verkligen inte, men jag hinner njuta mycket ,-) Om man redovisar varje steg man tar under en dag, då LÅTER det ju som mycket ,-)

Lena i Östersund: Oj, flyger dom iväg! Då ska jag hädanefter kolla skräpposten varje dag! Roligt att se dig här och jag håller med mig.

mossfolk sa...

Burr vad kallt med bad! Jag väntar några månader till... minst ;)

Annars låter det underbart alltsammans! Till och med tvätthängning, det är något visst med att kunna hänga den ute.