lördag 25 april 2015

Tidig morgon ....


Och pv ska till självaste hufvudstaden på årsmöte i något vindkraftsammanhang (i riksdagshuset! kan man ha årsmöten där ...? tänker jag) och jag skjutsar honom till järnvägsstationen i Falkenberg. Tjugotvå kilometer enkel väg.
Som alltid ligger dimman som slöjor över åsarna.

"Det är nog fukten från Suseån som rinner där nere som orsakar detta ..?" säger pv.

Lämnar honom i ganska god tid innan tåget ska gå .., "hej svejs och jag hämtar dig ikväll!"

Sen hemåt igen.

Från radion hörs Ring-så-spelar-vi och inte visste jag att vigg och blixt har ett sammanhang .., och jag tar omvägen via Guds gröna ängar där pv brukar träna med rullskidor i världens längsta uppförsbacke .., överallt vimlar det av vitsippor, ja, hela marken är vit .., det är som skyar av allt detta vackra!
 
Mobilbild. Jag är inte alls nöjd med kameran på Iphone 6 .

Stannar till.
För den som är uppvuxen i Norra Norrlands inland och fjälltrakter är detta som paradiset! 
Lyssnar till den allra ljuvligaste fågelsång .., ser harpaltar jaga varandra i skogen .., och en gräsand som simmar i lilla tjärnen.

Och nu hemma.
Och ledig.

Parkerar bilen på uppfarten .., kliver ur och upptäcker pyttepyttelille herr Gärdsmyg som sitter uppflugen på tv-antennen och sjunger så där så att mitt hjärta nästan går itu.

11 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Ja - Det var ju grääääääsligt usla mobilbilder.


😉

Eva i Tyresö sa...

Jag tror inte alla kan upptäcka allt det där!!! Det är en fantastisk förmåga Du har!!!!

Elisabet. sa...

Bert: men jag menar allvar, den är betydligt sämre tycker jag än min gamla. Bilderna blir grovkornigare. Jag undrar om inte Samsungs mobiler blir klarare i färgerna också? Vad har du själv?

Eva i Tyresö: men jag tror att det beror på att man (jag) inte såg det där när man själv växte upp. Det fanns inga vitsippor hemma, inte på Udden i alla fall. Och i så fall bara nån enstaka.

Anonym sa...

Resan t Gbg gick bra, fick vänta en timme på tåget, hann med att handla tandborste och tandkräm. Nu passerat Herrljunga, nästa stopp Katrineholm.

mossfolk sa...

Det är så makalöst vackert med alla vitsippor!
Och jag glömde faktiskt bort ring så spelar vi idag.

Bert Bodin sa...

I just de här två bilderna tycker jag att en liten "grovkornighet" inte stör på något sätt.

Själv har jag ju nu sedan en vecka en ny Samsung S6, som har en helt suverän kamera. Men den har jag inte riktigt "lärt mig" ännu, så där blir det lite skiftande kvalitet än så länge.

Men kan det vara så att du råkat göra någon inställning, som påverkar kvaliten? Jag vet inte hur iPhone:ar fungerar, men på min Samsung kan jag ställa in upplösningsgrad osv. Och där har jag oftast högsta möjliga upplösning.

Bert Bodin sa...

Men ... Jag glömde en sak.
Eftersom det bara är digital zoom (i motsats till optisk) på mobilkameror innebär det att bilderna blir mer grovkorniga vid inzoomade motiv.

Kan det vara förklaringen till att du inte är nöjd.

Elisabet. sa...

Bert: jag använder nästan aldrig zoom på min mobil ..., nej, den här kameran trivs jag inte med. Dessutom tycker jag ofta att färgåtervinningen är sämre än på den gamla.,jo, jag tröstar mig med filter rätt ofta, men ....,-)

Bert Bodin sa...

Det är bra att du tänker på "färgåtervinningen", Elisabet, så att inte vi andra blir utan.


:-)

Anonym sa...Bild NR 1 önska jag att få beställa.
Grovkorning eller inte

Friherrinnan

Elisabet. sa...

Bert: ja, jag är orolig att ni andra bara får svartvita :)