onsdag 27 maj 2015

Nån slags insikt ...


Helt uppriktigt funderar jag allvarligt på att sluta med morgonlyssnadet av P1:s nyheter.
Är man inte deprimerad när man vaknar, blir man det tämligen snabbt.

Det kallas för att stoppa-huvudet-i-sanden.
Förträngning.

Ja, det kan jag ta.

11 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Jag tror att man vinner mer på att lyssna, än att stänga av. Tyvärr är det alldeles för många som gjort det sistnämnda.

Ondskan vinner då.

Elisabet. sa...

Bert: men om det första man möter när man slår upp ögon och öron är mord, korruption och eländes elände .., då tror jag att man till slut tappar hoppet. Jag kan nog hellre ta det på kvällstid.

Bert Bodin sa...

Javisst! Jag menar främst de s.k. nyhetsförnekarna, som inte tar in något överhuvudtaget. Tyvärr växer den skaran.

Ulrika sa...

Jag har slutat. Just på morgonen. Jag orkar inte med att börja dagen så.
Det tar jag senare under dagen, och på kvällsnyheterna.

Men morgonen, nej då lyssnar jag på Radio Örebro eller nåt sånt.

Steel City Anna sa...

Herregud, att borja dagen med nyheter, nej den tanken skulle jag aldrig ens komma pa. Da ar man ju upptagen med att vara vid liv overhuvudtaget. Nyheter finns anda overallt. Det ar bara att oppna ogonen.

Ruta Ett sa...

Ingen radio för mig på morgonen. Då vill jag vara "ljudlös"! Jag vill bara höra tidningsprassel och kaffeslurpet.

Anonym sa...

Jag brukar kolla morgon-tv men har seriöst funderat på att sluta med detta av samma anledning!
Hedgren

annannan sa...

Jag undviker över huvud taget det där rutinmässiga nyhetsflödet. Jag kastar en blick på Ekots hemsida och en nyhetsportal här i Portugal, så att jag i alla fall vet om en del av världen har gått under så där rent akut. Men annars tycker jag det är rätt meningslöst att få veta utan insikt. Jag föredrar veckomagasin, på radion (Godmorgon Världen) och i pappersformat, som ger lite mer bakgrund och perspektiv. Och brådare än så är det oftast inte att få veta för en vanlig dödlig medborgare. Man ska ju leva också! (Det är för övrigt jättefina program på P2 på mornarna, i alla fall den morgontid jag är vaken. Fast jag brukar ha tyst, eller lyssna på något gammalt radioprogram, t ex Naturmorgon)

Elisabet. sa...

Ulrika, Steel City Anna, Ruta Ett, Hedgrenskan och annannan: ja, helt ärligt tror jag inte att det är hälsosamt för psyket/själen .., att det första man gör på morgonen höra om bara elände.Stackars ungdomar - nu kanske dom inte lyssnar till P1 - men ändå!
Morgon-tv kan jag titta på .., för då är jag vaken och har druckit kaffe och kan göra annat samtidigt. Men att enbart ligga under täcket, med radion alldeles bara någon dm ifrån och så smattret av nyheter .. nej.

Naturmorgon är härligt .., Andliga Sånger också - även om jag ALDRIG lyckas lyssna till slutet -, Språket är också bra .., och alla korrespondenterna - Maria Persson Löfgren, t.ex. och Staffan Sonning -.

Rexxie sa...

Var på konferens för några veckor sedan och en av talarna som var där heter Mike Florette.

Enligt honom så får vi nya neuroner i hjärnan varje natt, men om vi börjar dagen med negativa nyheter/information så dör de nybildade neuronerna i högre grad än om vi fokuserar på positiva nyheter.

Vet inte hur mycket det ligger i det, men det skadar väl inte att köra med positiva morgnar!

Elisabet. sa...

Rexxie: det låter vettigt, tycker jag. Så nu på morgonen skippade jag radion .., kröp närmare harry i stället och gosade med honom .., pussade på nosen och sa att han var en sån fin vän :)