onsdag 15 juli 2015

Och så har jag ju den där moroten ....

En bra dag på jobbet igår. 
Underbara, rara, fina töser att jobba med och hon som är chef i charken i vanliga fall - men nu har fått ny knäled och blir hemma i ett par månader - dök upp och plötsligt hördes hennes röst i snabbtelefonen.

"Bettan .., vill du att jag ska sätta på kaffe till dig ..?" sa hon och jag, som inte visste att hon befann sig i affären, trodde nästan att det spökade. 

Men vilken glädje!

Fint i fikarummet var det när hon åkte hemåt och kaffebryggarkannan rengjord och elegant. Som jag saknar henne! Jordnära och trygg .., alltid smajlande.

Det är inte bara hon som är borta i charken, det är även hennes kompanjon som är svårt sjuk och inte vet vi hur länge hon blir hemma? Ja, hon är precis lika saknad! Som ett stort hål blir det när trogna arbetskamrater inte längre är på plats.

 

Vid kvart över nio var vi klara för dagen och vi skrattade gott, Elin och jag själv, ty hjälpas så förvirrade vi var där på slutet. Hon hade glömt att dra in grönsakerna och lägga plast över kanelbullarna, själv kom jag på att jag inte loggat ut från Svenska Spel och ATG och inte hade jag skrivit ut postpapperet med alla betaltransaktioner som varit under dagen, så det var bara att gå tillbaka till kassan och göra rätt. 

Sen cykeltur hemåt; det fortaste jag kunde. 
 


Nej, inte direkt!
Från Västerhagens dansbana (inte alls långt från affären, nån minut med cykel bara) hördes musik och jag stannade till och tog mig en titt.
Parkeringen - en enorm lägda - var fullsmockad med bilar .., och här och där stod cyklar parkerade.
En ung kvinna - kund i affären - kom ungefär samtidigt som jag själv och hon berättade att ikväll skulle hon ge dansen en chans .., ja, hennes pappa hade sagt till henne att numera bjuder även kvinnor upp, jo, nu kanske ...!


Sist av allt ett lååångt dopp i havet i Steninge!
Det blåste rejält och eftersom det ibland blir utströmmar, vågade jag inte simma iväg, utan höll mig alldeles intill piren, men ååååå, så ljuvligt!
Bilden togs efteråt, på väg hem.


Medan jag badade, stod pv på stranden och huttrade och frös och min älsklingskofta hade han tagit på sig. Några kunder från affären kom förbi, iklädda tjockjackor och alla var dom helt eniga: den som badar frivilligt en sån kväll, måste vara aningen vrickad.


Jodå, det tror jag säkert .. men härligt var det!
Ja, mer än härligt .., det bästa som finns i livet!

Och så här såg Steninge ut mot söder till.

Idag är  l e d i g!
Helt fri!
Och eftersom nån är sjuk på jobbet, blir det mer än vanligt på schemat .., lö-sö-mån-tis-tors-fre-lördag.  Ett långt pass och enormt mycket att göra, nåja, sommaren är som bekant kort och när september kommer återgår vi till ordinarie stängningstider, då är jag hemma halv nio, i stället för kvart i tio.

Och alla bad blir till glädje-längtansmorötter.

6 kommentarer:

mossfolk sa...

Bodde vi nära vatten, då skulle jag nog springa i... kanske. Men vädret hittills har inte riktigt inbjudit att packa in sig i bilen och åka iväg till en sjö... i alla fall inte om man inte är ens nästan lika badgalen som en viss halländsk bloggmadam ;)
Ursnygg färg på koftan!

Andra året i Hjo sa...

Det var dans bort i vägen på lördagsnatten [...] för dudeli! dudeli! dej! Gött.

Bloggblad sa...

Jag skulle naturligtvis bada varje dag om tillfälle gavs. Nu tar det 20 min med bil vare sig jag väljer en mjuk liten söt insjö eller en havsvik. Visst, vi har ett friluftsbad, där hängde jag när barnen var små och jag hade bikinifigur...

För ett par år sen fick vi kommunalarbetare enorm rabatt på säsongskort. Jag köpte eftersom kollegor sagt att framåt femsnåret är det i stort sett tomt. Vad händer när jag tar av mig handduken och smyger mot bassängen? Jo, jag hör en stark pojkröst skrika av alla krafter: KOLLA DÄR KOMMER MARIANNE BOKBLAD - HON ÄR MIN LÄRARE!!!! Varpå alla andra också vänder sig och kollar ... Det tyckte jag var rätt jobbigt. Det var före 5:2...

Steel City Anna sa...

Som en omslagspojke för FI :)

Fröken Blund sa...

Åh…den där filmen om dansen…
det är så jag är uppväxt.

får rysningar och galenlängt av det där, till…jag vet inte vad.
jag kan ju inte dansa. inte så där iallafall...
men jag gillart!

Elisabet. sa...

mossfolk: men man behöver ju inte bada alls om man inte vill .., det är ju det som är så underbart!

Bloggblad: :) :) :) Nåt 5:2 kommer jag aldrig att klara av, så jag har beslutat mig för att bada offentligt ändå, inför kunder och alla. Det är inte ens idé att dra in magarna .., det funkar inte längre ,-)

Steel Cityt Anna: ja, det hade nog varit nåt ,-)

Fröken Blund: det väcker känslor hos mig med .., även om jag inte är danssugen. Det är nog mera själva känslan. Alla förhoppningar.