måndag 13 juli 2015

Resumé ....


Det gick bra på jobbet igår.
Superduktiga töser kämpade med mejerikylen och det som till en början såg ut som ett enda kaos, förvandlades innan stängning till Ordning & Reda. Sååå bra gjort!

Själv fyllde jag på frukt, sprang på ytterlagret och letade Schweppes tonic water .., skrev en liten lapp att vi måste komma ihåg att många sommargäster vill ha gin & tonic under ljumma sommarkvällar - kanske under kyliga kvällar också ... -, och en kund hade glömt sin mobiltelefon .., andra glömde snusdosor, limefrukter, en gurka, vitlök och en kvällstidning.
Det är inte klokt vad människor glömmer!

Många turister är det; väldigt många norrmän och tyskar.
Barnfamiljer från sthlms-trakten.
Alla vänliga och rara.

Kvart över nio var vi klara och jag cyklade det fortaste jag förmådde och i Steninge mötte pv och främmandet (äldsta dotterns svärföräldrar) upp och det var en magisk kväll .., solen var som en eldröd apelsin på väg ner i väster och jag tvärstannade hos friherrinnan som hade beställt två knippen dill och med mig fick jag två foliepaket med nyrökt sej ..., men så underbart snällt!

Och människor som jag inte kände igen kom ner till stranden - iklädda täckjackor, ja, såna här moderna saker, men likväl täckjackor! - och ingen ville göra mig sällskap i plurret, men åååå, vad dom missade!!

Det var det årets helt klart bästa bad.

"Jahapp .., få höra nu ...?" sa pv.

Han påstår att i alla år (det är i alla fall åtta) som han har känt mig, säger jag precis samma sak var gång jag badat i havet, nämligen ..."åååååå, så underbart, det här är det absolut bästa som finnss!"

Just så var det.

5 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Det där med badet .....

Jag tror dig inte!


Bara så'ru vet.;-)

Evas blogg sa...

Vacker solnedgång! Men varför har de täckjackor på sig mitt i sommaren? Ja i Jämtland förstår jag om man har det men i Halland?!

Elisabet. sa...

Bert Bodin: men jag vet jag ,-)

Eva på Frösön: det är inte såna här jättetjocka jackor, utan dom här moderna tunnare varianterna.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: men jag vet jag ,-)

Eva på Frösön: det är inte såna här jättetjocka jackor, utan dom här moderna tunnare varianterna.

Evas blogg sa...

Såna som ALLA (utom jag har)?