lördag 31 oktober 2015

En lördagmorgon ....


Jaha, så är fyra ljuvliga lediga dagar tillända .., nu vankas arbete fram till och med nästa fredag.
Men vilka dagar det har varit!

Soligt och fint och nästan vindstilla och där har varit gråmulna dagar men ändå vackra .., och Maria och Emma på besök och jazzkväll på Grand Hotell i Halmstad tillsammans med Sonja och friherrinnan och stunder på soffan med Dagens Nyheter .., och igårkväll - av en händelse -, en oerhört intressant dokumentär som sannerligen grep tag i hjärtat. Den handlade om en kvinnlig hjälparbetare i Kenya som brutalt våldtogs och som sedan anmälde det hela och vad det ledde till. Och vägen dit.
Intresserad? Här finns en länk till filmen.

Hörde på nyheterna att i helgen ska "kåkstaden" i Malmö rivas.
Jag har med egna ögon sett den och höll på att ramla baklänges .., det var - på alla möjliga plan - fruktansvärt.
Detta - avhysningen - är alltså ett beslut från högre ort och det är polisen som ska verkställa det hela.
En sak kan jag säga .., jag är överlycklig att en mig närstående, tämligen ung man, inte är i tjänst då.

(Vad jag tycker? Jag tycker inte att kåkstäder är nånting att sträva efter och hur kommunen än gör/beslutar i det här fallet, blir det förstås fel. )


1 kommentar:

Bert Bodin sa...

Jag måste säga att jag tycker Malmö kommun tar rätt beslut. Det kan inte vara möjligt för "vem som helst" att etablera svartbyggen på privat mark utan tillstånd. Nej - inte ens för fattiga romer. Det låter hårt, men någon måtta får det vara. Sanitära olägenheter mitt i stan. Nej.

Hur man sedan löser det hela har jag ingen omedelbar modell för. Men sedan tycker jag att i detta fall ska en saftig faktura skickas till rumänska staten! Visserligen har vi fri rörlighet för invånare inom EU/Schengen. Men ett år på en olaglig plats, kallar inte jag rörlighet.

Usch vad lag låter hård. Men med flathet kommer vi ingenstans i något sammanhang.