söndag 25 oktober 2015

Nästan en drömvecka ...

Efter tre dagars ledighet brukar jag längta tillbaka till jobbet.
Nåja, det gäller inte när det är  s e m e s t e r  .., men i alla fall när höstmörkret kommit och det där att sitta nere vid stranden eller kasta sig i havet inte längre är vardag.

Veckan som kommer, då har jag tagit ledigt tisdagkväll, vilket innebär fyra lediga dagar på raken!
Lycka!


 I fredags upptäckte jag till min förvåning att Erik - som annars alltid fyller in varor - stod i kassa 2, det vill säga, den kassa som inte har med post och spel att göra.

"Men Erik! Har du börjat i kassan!?" utbrast jag och han loooog och sa att ja, egentligen var det väl bara tänkt att han skulle hoppa in lite, mer som när han råkade gå förbi och det var kö, men nu stod han där i alla fall och han gjorde det med den äran.

Jag frågade om han ville stå kvar och jo, det ville han gärna, det här var ju så jätteroligt!
Ja, tänk .., att det är det verkligen!
Och ung som han är - nybliven student -, fastnar fyr, - och femsiffriga plu-nummer lätt som en plätt i hans hjärna och lägger sig fint i någon minneslåda och det är inte tio nummer vi har, nej, kanske ett hundratal att lära in!

Av bara farten lät jag honom ta sig an några postärenden och visade vad som är extra-viktigt och lite annat och det gick jättebra!

När det var dags för min kafferast - då var han klar för dagen och slog sig ner i personalrummet -, kom vi att prata om det här med att arbeta i butik och hur himla roligt det kan vara och vikten av att känna respekt för det man arbetar med,  ä v e n  om det bara är under en kort tid i ens liv och även om det, av många människor, betraktas som ett skitjobb, nånting man kan syssla med om man nu inte får nåt annat här i livet eller inte har begåvning nog för att läsa vidare.

Det har sannerligen Erik, men det ska bli roligt att ha honom som arbetskamrat under tiden han hoppar in hos oss. I alla andra butiker där jag har arbetat, har där även funnits pojkar/män i kassan, men inte hos oss, här är det bara Joakim (som hoppar in akut) eller chefen (samma sak där).
Det är synd, det är trivsamt med både-och och världens snabbaste kassörska, det var i alla fall Filip på Ica Supermarket i Ystad.


Igår, under ett besök i stan och i en annan butik än vår, kom plötsligt Louice fram och småpratade.
Louice och jag själv arbetade ofta kväll tillsammans tidigare och det var en en fröjd att ha henne som arbetskamrat!.
I väntan på att veta vad hon vill studera till, arbetar hon på Ica Maxi och det var så roligt att se henne!
Lite småprat så där .., en kram och så hejdå.

Efteråt var jag varm i hjärtat.



Inga kommentarer: