torsdag 19 november 2015

Mitt eget bästa ...


Först middagen igårkväll tillsammans med bästa grannarna som snart har tömt sitt hus och nu är inne på sluttampen av kanske fyrtio års sommarboende här i Stensjö.
Ååå, det blev så trevligt!
Fisksoppa i järngrytan .., gott vin och mycket prat och skratt.
Och sen kaffe med dopp och lilla Nelly som tycker sååå mycket om Göran, men det tog tid.
I ett par månader vägrade hon att hälsa på honom .., nu springer hon glatt svansviftande var gång hon upptäcker den där snälle mannen där ute.


Och så idag på jobbet.
Förmiddagspasset.
Jag hade så ont i knäet att jag bara ville gråta, ja, det kändes som om det skulle sprängas och flyga i bitar och jag bet ihop och höll gråten och till slut satte jag mig en tio minuter i personalrummet, tog Alvedon Gel och smorde in där det gjorde mest ont och en vanlig Treo efteråt och senare, när smärtan liksom klingade av .., ville jag återigen gråta, men nu av en alldeles oerhörd lättnad; en känsla som är obeskrivlig .., jag ville ropa högt att ååååå, jag har inte ont, jag har inte ont! och jag kunde gå nästan som vanligt.

Arma människor som har värk som aldrig upphör! Arma människor som bor i länder med fattigdom; människor som inte har råd med medicin!
Å, vilken glädje det var att känna sig som en vanlig människa! 


I vanliga fall är jag alltid ensam i fikarummet.
Alla har gått hem, vi är bara två som arbetar kväll.
Men varannan torsdag får jag fika med dom övriga och det är också en sån glädje!
Jag bekostade själv skinka till pålägg och nybakat bröd (som regel äter vi bara utgånget-datum-bröd-ost etc), tände ljus på bordet och så kom Joakim som egentligen hade ledig dag, men ägnade sig åt fruktbeställning då den som i vanliga fall sköter den biten, ja, hon befinner sig på holiday i Santa Monica i Californien .., och Erik anslöt och chefen själv, Magnus.
För ovanlighetens skull hade jag alltså tre arbetskamrater vid fikabordet!

Till Marie i charken - som inte kunde lämna sin plats - gjorde jag två mackor och bar in på en tallrik, tillsammans med en kopp kaffe.


Erik som gått ut gymnasiet arbetar extra hos oss.
Oj, så duktig han är!
Nu fyllde han på fruktdisken och tog sig därefter an kolonialleveransen från igår - det som inte hanns med -, men när bilden togs, kämpade han med att få ut marmelad ur den lilla flaskan.

Sen hemåt och sen till stan, där jag köpte mig en sticketröja, en halsduk och fingervantar, plus ljusslingor som drivs med batterier - helt perfekt -.

På väg hem stannade vi till hos friherrinnan som bjöd på underbart eftermiddagsfika och hon har fullt upp inför sitt kalas i helgen - hon fyller nämligen sextiofem på lördag -.
Nu gladdes hon åt att pensionsbeskedet visade på ett bättre utfall än hon hade förväntat sig och bara det var ju nånting att glädjas åt!

Och sist av allt ikväll .., så infångades den efterlyste jihadisten och av alla ställen på vår jord, så befann han sig i Boliden, inte långt från Malå! Inget skjutande .., allt gick tydligen lugnt tillväga.

Och när jag ändå är igång .., all heder åt vår inrikesminister Anders Ygeman.
Jag tycker att han har gjort - och gör - ett sååå bra jobb och jag håller helt och hållet med den här skribenten.


1 kommentar:

Eva i Tyresö sa...

Den där läkaren i Hässleholm måste väl snart ta itu med ditt knä???????IGEN