måndag 4 januari 2016

Måndag ....


Och jag är helt borta med dagarna nu, särskilt som den lediga söndagen förvandlades till en arbetsdag och att den kommande helgen blir den andra lediga på raken.

För en pensionatsvärd som varit ledig sedan dagarna innan jul och börjar arbeta nu på torsdag, blir det till att sätta fart med  att rätta matteproven.

I morgon vankas ett besök i Hässleholm för att prova ut det som läkaren kallar för "bandage", men som jag kallar för skena eller nåt sånt.

Och vi är inne på den fjärde dagen av det nya året.
Rut har namnsdag.
Det är inte många Rutor jag känner ..,  min f.d. svärfars sambo, hon hette Rut .., och där var Rut Eriksson som i min barndom bodde på Ringvägen i Malå och alltid var så prydlig .., och Rut Lindgren som arbetade på sjukstugan och bodde intill Burwalls Bok & Pappershandel.

År 1900 konstaterades att Rut fanns på 12:e plats över de mest populära kvinnonamnen i Sverige.
Jag antar att det kanske ser lite annorlunda ut numera.
De mest populära namnen nu bland småttingar är Alice och William.

Ja, nu vet ni det.

6 kommentarer:

Monica i Lysekil sa...

Min mormor som var född i 1907 hette Ruth.
God fortsättning till er alla i det gula huset på kullen i landet Halland!
Kramar från Monica i Lysekil :-)

Elisabet. sa...

Monica: och jag undrar om inte någon bloggvän heter Rut ...? Tänk, din mormor född 1907 och min pappa 1910!

Evas blogg sa...

Rut kommer mer och mer som flicknamn. Jag vet några stycken små Rut. Sonens katt heter också Rut :)

Ingela sa...

Rut Lundström, Göstas och Berts mamma, kommer du ihåg henne? Mycket slagfärdig dam. Jag känner också några yngre Rutor, en som är nånstans mellan 20 och 25 (tror att det är mest ont om dem i den åldern) och några riktigt små. Pelle Renlings rara fru, född på Malta, heter också Ruth. En riktig pärla är hon, arbetar som elevassistent.

Ingela sa...

Och hette inte Calle Brobergs fru Rut? (Ja nu börjar det vara nära att jag både tänker och låter som farmor... släkthistorienörderi så det smäller om det. )

Elisabet. sa...

Ingela: Rut Lundströmn ..., jag minns henne bara vagt, kanske handlade hon på Konsum ..? Och om man finge se en bild av henne, då skulle det förstås klarna.

Nu har jag minsann kommit på fler rutor.
Rut Söderström (släkt med dig kanske ...?), mina systrars moster - Rut Andersson i Risliden -, Rut Bjurström (gift med busschauffören)