torsdag 18 februari 2016

En torsdag ...


Igår cyklade jag glatt till och från Steninge och nog var det på gränsen till vårkänning. Idag såg det ut så här när jag på morgonen skulle hämta in tidningen.
Nåja, det spelar ingen större roll, februari är ju en vintermånad, men sen, i mars, då blir det nog barmark och andra bullar av.

Det blev en fin dag på jobbet.
Förmiddag - så roligt med arbetskamrater i fikarummet - och jag tittade in i charken och såg Marie stå och göra smörgåstårtor och hon tog beställning på 25 lunch, - eller middagstallrikar till något företag och det var som vanligt fullt upp hela tiden.

Lika mycket som jag älskar att vara hemma (men frisk), lika roligt är det att arbeta!
Nja, nästan i alla fall.
Torsdagar slutar pv ovanligt tidigt, så när jag kom körande hem längs Ejdervägen såg jag någon som vinkade så glatt - vink-vink-vink - ute på lilla vägen som går mellan åkrarna, jo, det var pv som promenerade med harry och jag tutade tillbaka och tänkte att livet kändes gott.

Moster Gunvor ....

Den evigt vävande (eller matlagande, målande .., välj själv) kusinen Barbro har en dotter som heter Lotha och på hennes sida på Facebook hittade jag den här bilden.

Åååå, moster Gunvor!!
Goa, rara, glada, fortpratande moster Gunvor - mammas halvsyster -, fräknig och rödhårig  och utstrålande en sån värme!
Djurvän och blomvän.
Det var om henne någon av systerdöttrarna skrev - när Gunvor hade lämnat oss alla - "att det var väl bara hos moster Gunvor man fick ta in en killing, bada och duscha den och sen ställa den på köksbordet och så torka pälsen med hårtorken!"

Jodå, jag har skrivit om det förut, men blir lika inutivarm var gång jag tänker på det.

Moster Gunvor var född den 31/8 1930 och dog den 10/4 1999.
Alldeles underbar var hon!

Inga kommentarer: