onsdag 10 februari 2016

En vanlig dag ...

Bilden från i somras någon gång.

Eller ovanlig - för jag är ju ännu sjukskriven - och inte har jag vant mig vid detta att inte åka till affären, men på lördag är det tänkt. Som jag längtar!

Natten mot idag kunde jag omöjligen somna och till slut gick jag helt enkelt en trappa ner, tog mig ett glas naturell yoghurt och kröp ihop på soffan, med ett blommigt täcke över mig. Där, ihopkrupen i ena soffhörnet, låg redan Nelly, men hon tackade raskt för sig när jag hostade till och sen var där inget sällskap längre.

Lyssnade på P1-repriser som vanligt .., vaknade vid femtiden av en något förvånad pv som först då upptäckte att sambon inte låg på därför avsedd plats (dvs i sin egen säng) .., en timme senare mumlade jag hejdå och drog täcket om mig.

Ja, ungefär så där är det.
Dagarna försvinner utan att man märker det.

Tv:n står påslagen .., där är Gomorron-Sverige och vi får veta vilka som tilldelats Polarpriset och Camilla Lundberg - som sitter i Kulturpanelen - tycks besviken men försöker att hålla masken (ja, det är vad jag tror, alltså) och där är rapporter från primärvalet i New Hampshire och jag tycker att det är alldeles oerhört intressant (jo, Bert .., jag vet vad du tycker ...) och lite senare sänds en riksdagsdebatt som handlar om hur man bäst bekämpar terrorism, eller åtminstone hur man förhindrar att unga män eller kvinnor från vårt land ansluter sig till IS och SD:s Kent Ekerot verkar mest förvirrad och säger samma sak om och om och om igen, men där är också en väldigt engagerad man som heter Roger Haddad, född i Beirut på Marie Bebådelsedag - liberal är han -, vilken skillnad på deras iver, tänker jag.

Så är livet här just nu.

11 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Haha - Du får vara hur intresserad som helst av det där amerikanska valberedningsarbetet. Vem tänker du rösta på, när det blir dags?

Nä'visst'ja .... Vi kan ju inte påverka.

Det är därför jag har så svårt att förstå. Visst, när väl kandidater är klara; när själva presidentvalet äger rum kan man väl vara med och iaktta. Men nu!!! Nästan ett år i förväg. Som sagt, oförståeligt. För mig.

Bert Bodin sa...

.. glömde .... Grotesco är ungefär samma sak. Men roligare.

cruella sa...

Bert, jag kan inte förstå hur du INTE kan förstå - det här känns som ett ödesval på nåt sätt. Det är så oerhört konstigt att de vanliga anständiga republikanerna inte får fram en enda kandidat som någon tycker är värd att rösta på, hur så många går så långt utåt kanterna i något slags proteströstande, som jag tolkar det. Både Trump och Sanders drar antietablissemangsväljare.

Bert Bodin sa...

Cruella. Hysterin är ju densamma inför varje presidentval. Och jag vet att det har betydelse för oss alla vilken president USA väljer. Tyvärr är det så. Vi lever i en sorts "diktatur" där. Vi har inget inflytande. Kanske skulle vi blrja intressera oss för mera närliggande val istället och göra Norden eller Europa lite viktigare som världspåverkare.

Elisabet. sa...

Bert och cruella: jo, man kan fundera över vad det är som gör att man fascineras av detta, ja, cruella förstår ju. Endast en gång i mitt liv har jag besökt USA, det var tre fjuttiga dagar i New York, på väg hem från Sydamerika.
Somliga kanske tror att jag när en våldsam förtjusning i landet i väster, men det har jag inte alls, men .., jag tycker att det är alldeles fascinerande att få följa med längs vem-ska-vi-nominera-som-presidentkanditat-vägen.
Oavsett vad man tycker, så är det ju av en enorm betydelse att rätt människa - eller i alla fall en människa med gott omdöme - hamnar i det ovala rummet. Just därför tycker jag att det är så himla intressant att se hur det går till och jag skulle vilja följa med MYCKET mera.
Så är det Bert.
Grotesco är säkert sevärda - det är jag övertygad om -, men det är det här, inför-nomineringen-reportagen, för mig också.

Elisabet. sa...

Bert: jag skulle tycka att det vore hur intressant som helst att få ta del av mer närliggande val också, men det visas ju tyvärr inte!

Bert Bodin sa...

Precis, Elisabet! Det är ju det jag menar. Det är bevakningen från medias sida jag tycker är så överdriven, på gränsen till grotesk.

Bert Bodin sa...

..forts. Den borde vara av samma dignitet för mera närliggande aktiviteter som vi kan vara med och påverka.

Elisabet. sa...

Bert: men jag tycker att det är lika viktigt - minst - att få ta del av sånt jag/vi INTE kan påverka.

Bert Bodin sa...

Det är bra. Bara det är minst lika intressant att ta del av sån't som vi kan påverka. Men där tycker jag att media är urdåliga på att bevaka, om jag jämför med rapporteringen från det amerkanska valberedningsarbetet.

Elisabet. sa...

Bert: ja, där kan det bli mycket, mycket bättre! Jag skulle även vilja ha fler program öht om närliggande länder, inte enbart politiska program. Typ från Baltikum osv.