fredag 12 februari 2016

Denna dagen ett liv ...


Ja, tänk vilken skillnad det är när solen strålar!
Då sms:ar jag friherrinnan och undrar om hon vill dricka lite kaffe ute vid sydvästväggen och det vill hon, trots att kaffet är dammtorrt och datumet utgånget sedan länge och så värmer jag upp två gifflar och så blir vi sittande där ute i solskenet i någon timmes tid.

Nelly, som verkligen inte tillhör de gosigas skara, tror sig ändå om att sitta i friherrinnans knä en liten stund - ja, därifrån har man ju stenkoll på dom små kexen som ligger på en assiett -, men nåt sånt blir det inte och då hoppar Nelly ner och går och ställer sig vid ytterdörren och till sist piper hon rejält och menar att nu får det vara nog, nu vill hon faktiskt gå in och lägga sig på soffan Ektorp!

Så tackar friherrinnan för sig och jag skär tre hot-dogs-korvar i arton bitar och gömmer i omgångar.
Det är harry som får leta.
Oj, det fradgar ur munnen på honom, så exalterad blir han!
Korvbitarna träs på äppelträdsgrenar .., göms i växthuset eller under en trasig tegelpanna som seglat från grannens hus till vårt och ingenting i världen är så roligt som detta, att leta, tycker Harry.

Och själv känner jag glädjen över må bra igen.
Att orka med annat än att ligga raklång på en säng eller i en soffa.
Att känna glädje över småfåglarna ..., och börja tänka framåt .., så där lite på sommaren och allt vad därtill hör.

Jag upptäcker små, små snödroppar i rabatten ..., och nu, när pv har kommit hem, röjer han i växthuset. Jodå, det känns som om vi är på banan igen.
Ä n t l i g e n!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt!

Anonym sa...

Det var så skönt i solen .Nästan alldeles stilla

Friherrinnan

Anonym sa...

Härlig bild! Tror nästan inte det är sant, sitta ute i solen...tittar ut genom mitt fönster och ser hur de byiga vindarna får snön att yra ilsket runt i spiraler och virvlar. Riktigt usch väder hos mej.
Gör en lokal snabbstädning av bordet vid soffan och tänder några ljus och drar för gardinerna för att slippa se eländet ute.
Glad helg önskar jag er!
Lena i Östersund

Babsan sa...

Underbart att höra😘

mossfolk sa...

Här har det blåst snålt och snöat idag och vårkänslorna susade genast iväg. Men så dök ett mms upp, från farmor i Malmö. Där var det minsann gott om såväl snödroppar som vintergäck i trädgården. Och så kikar jag in här och läser om sol och fika ute. Så härligt!

Bert Bodin sa...

Heja heja friskt humör.
Det är det som ....

Anonym sa...

h, så härligt ni verkar ha det. Har just varit ute och skottat snö. Idag blåser det inte så snön faller ganska rakt ner. Eftersom Norran inte kommit och jag ändå var ute passade jag på att skotta hos grannen också. De är borta över helgen. Nu ska jag snart åka till jobbet. Vi har Kvinnofrukost idag och en kvinna ska berätta om Volontärarbete i engelska trädgårdar. ellem

Evas blogg sa...

Så skönt att höra att ni är på benen igen.

Elisabet. sa...

Friherrinnan: ja, underbart var det!
Lena i Östersund och mossfolk: och natten mot idag kom snön! Kom jag ihåg att ta in trädgårdsdynorna? Nej!
Babsan, Bert och Eva på Frösön: ja, det blir spännande att börja arbeta igen ..., sex timmar kan kännas som sexton ,-)

ellem: volontärarbete i engelska trädgårdar - hur intressant låter inte det -?! Det hade jag gärna lyssnat till.