lördag 27 februari 2016

Lördag .., eller dan före dan.


Gårdagen gick åt till att förbereda en hel del inför resan till Sälen.
Skiboxen kom på plats, torrvaror hamnade i kartonger .., skidorna förbereddes och på bordet (där jag håller hus just nu), har pv sorterat kläder. Träningskläder mest.

Det var en alltigenom härlig dag!
Strålande solsken .., jag räfsade undan skal av solrosfrön (kilovis!), klippte ner spretiga buskar och vi gick på hästhagepromenad och hundarna var sprallglada och livet kändes som bäst, eller i alla fall himla bra.Sen blev det ny dag och pv kom och satte sig vid min sängkant och sa att nånting hade hänt.
"Har avloppet frusit?" undrade jag  - det vore ju fasan själv -.
Nej, så var det inte.
Det var hjärtflimmer igen, ja, han hade känt av det hela natten och försökt med armhävningar (jodå, det kan hjälpa och  h a r  hjälpt till), men nu var det som det var och kunde jag skjutsa in honom och det kunde jag förstås.
Så här såg det ut när vi gav oss av vid sjutiden och jag tänkte att det var då en väldig tur att det hände nu och inte när vi sitter i bilen på väg norrut.

Det var en frostig morgon .., halt på skuggiga partier och i rondeller, men det var bara att köra lugnt.


Jo, jag tycker nog att jag lever i nuet, men jag lever också väldigt mycket av LÄNGTAN och jag tittar ofta bakåt och gläds åt det med. Att ha det jag kallar för längtans-morötter, det är för mig nästan en livsnödvändighet.
Det behöver inte alls vara nånting märkvärdigt, bara att det finns nåt som bryter av det vardagliga.
Så här ser mina längtansmorötter ut just nu.


Att bo på hotell i Ystad - om så bara för en enda natt -, få lyssna till Mariakyrkans klockklang och tornväktarens lurblåsande och kanske - om man har tur - rödhakesång genom ett fönster på glänt .., det är för mig som att vinna på Lotto!
Vilken glädje!
Först till Ystad med hundarna, sen tåget till Malmö och Billy Elliot tillsammans med Anders, sen tåg tillbaka och så hotellet och bara detta att vara i Skåne!
Å, så roligt det ska bli!

Men mest av allt längtar jag efter att pv ska bli helt okej och slippa dessa eviga flimmer (ja, evigt är ett relativt begrepp, men det blir allt oftare) och jag hoppas verkligen att han skippar Vasaloppet den här gången och agerar hejaklack till andra åkare i stället. (Måttligt roligt, tycker han nog ,-)
10 kommentarer:

Bloggblad sa...

Vilket elände med det flimrande hjärtat. För mig låter det som rena självmordsuppdraget att åka vasalopp med ett hjärta som säger ifrån redan innan... Jag gnolar "lyssna till ditt hjärta...."

Längtansmorötter var ett kul begrepp! Jag försöker också alltid ha något jag ser fram emot lite extra även om jag njuter av dagen. Men att helt strunta i både det som varit och det som ska komma, det kan jag inte. Däremot blir jag för varke år mer medveten om nuet.

Elisabet. sa...

Bloggblad: ja, just som du skriver i din sista mening, så tycker jag också att det är. Eller känns. Jag har inget behov att åka jorden runt eller bo på superlyxiga hotell, det är inte, mer bara att bryta av vardagen på nåt vis. Jag har ofta känt mig "låg" den här vintern och jag vet egentligen inte varför, utom när jag promenerar eller cyklar, kanske är det därför det är så viktigt med dom där morötterna.
Trevlig helg!

Steel City Anna sa...

Fy vad det dar flimret kommer ofta! Han maste ha ett starkt psyke, latt att bli paranoid av sant dar! Men oavsett psyke kan man inte styra over hjartat, jag hoppas han skippar vasaloppet.

Jag tanker ofta pa det dar brittiska bandet som korde ratt ner i vattnet under brooppningen. Alltsa man oroar sej for framtiden och malar upp olika scenarion men aldrig hade val nan kunnat forestalla sej att livet skulle sluta sa som det gjorde for dem. Sa jag tanker att man maste slappa framtiden. Den kan bade bli varre eller battre an ens fantasi kan greppa.

Bert Bodin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Bert Bodin sa...

Fy fasen vad irriterande med hjärtflimmer så pass ofta. Själv råkar jag ut för det som kallas "fladder" och som tydligen är något annat. Mendet sker kanske en gång per år. Högst. Och i likhet med pv:s övningar kan det hävas med diverse åthävor. Av sjukvården fick jag en gång rådet att sätta mig på toa och krysta. :-)

Jo, det har hjälpt ibland. Men armhävningar är också effektiva ibland. Eller ordentlig bröstryggsmassage med hårda skulderbladstryck.

Hoppas allt går bra.

christel sa...

Åh, ett av mina favorithotell.
Men ibland är mannen i receptionen lite väl sur :)))
Trist med flimmer. Min chef fick en operation mot flimmer....satt in något via ljumsken och han blev bra efter det. Han tyckte det var så skönt att inte hela tiden ha flimmer att tänka på. Hoppas det lever sig för Pv också

Evas blogg sa...

Krya nu på dig pv och ta det lugnt! Det där med morötterna var fiffigt, tror jag ska göra så jag med.

Anonym sa...

Hej på er, trist med detta hjärtflimmer min man har likadant och det har varit bedrövligt nu ett tag, men han ska få en ablation inom en snar framtid. Han har fått det tidigare (2 st) den första höll flimmret i schack i flera år andra gången blev inte så lyckad, så nu ska han få det igen. Så nu får vi hoppas att han blir kallad snart för det ät jobbigt att ha det så här.
Hjärtliga hälsn. från Lena i Gävle

mossfolk sa...

Men fy vad trist med flimmer igen. Tur i oturen att det kom när ni var hemma, men åh vad tråkigt att missa vasaloppet!

Bloggblad sa...

Just det. Att bara bryta av lite i vardagslynken räcker. Jag längtar sällan till främmande länder. Möjligen till städer inom nån enda liten flygtimmes räckhåll. Men en tur till Sthlm eller Gtbg känns också bra. Har en till Gtbg inbokad till våren.