söndag 3 april 2016

En förmiddag ...


Under en period av mitt liv - förmodligen i samband med någon av knäledsoperationerna eller möjligen när jag hade brutit handleden - sträckläste jag böcker av Joyce Carol Oates.

Jag började med "Blonde" och trodde väl att alla skulle vara lika bra, men så kändes det inte.
Ändå läste jag dem alla, nej, inte alla, men många av dem.

Idag på morgonen fick jag äran att ta DN:s kulturdel där jag upptäckte ett reportage om just Joyce Carol Oates; hon som ser ut som en spröd liten fågel men nog inte är det.

Det är Sanna Torén Björling som intervjuat författaren och där är härliga bilder tagna av fotografen Axel Öberg och jag tänker att jag älskar morgontidningar, särskilt när det är helg.

För övrigt väntar jag spänt på herr eller fru Sädesärla och så upptäckte jag i morse - när småfåglarnas fröautomater fylldes på - att gullvivorna i rabatten nu har börjat blomma. Ljuvligt!

9 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Här är sädesärlans ankomst beräknad till 26 april. Den har börjat anlända tidigare och tidigare med åren här på Rånlandet. De första åren 2002 - 2006 fick vi vänta en bra bit in i maj.

Bert Bodin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Elisabet. sa...

Bert: idag när jag gick in på min swish .., upptäckte jag att herr Bodin satt in pengar på mitt konto!!! Gapskrattade!! Och likadant är det med Ann i Göteborg! Tack snälla, generösa människor! Nu har jag hela sex kronor att slå runt med! Kram till er båda!

Bert Bodin sa...

Bra! Jag ville bara försäkra mig om att du verkligen behärskade nyheten.

bella sa...

tänk att man tycker så olika ibland. oates tycker jag är urtråkig! jag har försökt, men begriper inte hennes storhet. men så tycker jag inte om strindberg heller…
men det gör ju inget, det finns så många bra böcker att läsa.

Ruta Ett sa...

Jag ville gratulera till Swish och önska dig välkommen i gänget!
Joyce Carol är en av mina absoluta favoriter!

Ruta Ett sa...

Nån sädesärla har jag då inte sett!

Elisabet. sa...

bella: men det var mest Blonde-boken jag tyckte så vansinnigt mycket om! Jag ska ta dem än en gång och se hur jag känner för dem då.

Ruta Ett: du såg väl att jag tackade även dig för insättningen! Ni är ju bara för härliga!

Ruta Ett sa...

Ja, det gjorde jag!