onsdag 6 april 2016

Om att boka ett hotellrum ...


Igårkväll kom jag hem trött och slut på (det är jag alltid när jag kommer hem, men det går över fort, så det spelar inte så stor roll) och medan pv ägnade sig åt Champions Leauge-tittande, letade jag hotellrum i London.

Under tidigare besök har jag bokat hotellet Copthorne Tara i Kensington. Nära t-bana och lugnt och rofyllt. Ett stoooort hotell med hejdundrande (enligt mitt sätt att se det) frukostbuffé, nästan så där så man tror sig ha hamnat i paradiset. Det har varit tämligen dyrt och jag tillhör inte skaran som har placerat pengarna i något skatteparadis, men på semestern vill jag bo bra.
Ja, jag har absolut inte gått efter devisen "vi ska ju ändå bara sova där".

Under mitt letande slogs jag av hyr dyrt (läs: ännu dyrare) det har blivit med hotellrum i London och jag föll nästan baklänges när jag såg priser på långt över tretusen kronor per natt!
Men så ramlade jag på The Boltons Hotel, även det i Kensington.
Tolvhundra för en natt - ja, men det var ju i jämförelse rena REA-priset -, så det bokade jag snabbt.
Först efteråt läste jag tidigare gästers omdömen ....

Jodå, jag vet att man inte kan lita fullt på dylika, men om dom är negativa, då tror jag kanske att det i alla fall inte är personalen som suttit och skrivit ner sina åsikter.
Det var mycket "iskallt i vatten i duschen på morgnarna", "så trångt i rummet så man knappt kan vända sig", "perfekt boende för människor som vill utforska gruvorter" (inget för den som har klaustrofobi - nu gällde det korridoren -) och inte var frukosten något att hurra för heller.

Det var då jag ändrade filosofi till "ja, ja, vi ska ju bara övernatta, det spelar ingen roll".
Nästkommande dag tar vi bussen till Cornwall och vem har sagt att man måste duscha varje morgon, nej, just det.

Så här kunde några omdömen se ut.

Frukosten var inte värd sitt pris. Vattnet var kallt när vi skulle duscha på morgonen. Hotell personalen beställde en svart taxi till oss som tog ett extremt överpris. Bra läge. Nära till tunnelbanan

Stopp i badkar. Dåliga sängar. Saknade en hotellbar.

varmvattnet tog slut. kö till frukost. internet försvann 

Nåväl, andra tyckte att det var helt okej. 

(Sen tittar jag på Copthorne Tara som just då är bara hundralappen dyrare! Men frukosten kostar multum. Ja, ja. Det blir nog bra ändå.)
 

2 kommentarer:

cruella sa...

Det står i alla fall inte att det är skitigt och äckligt! Sånt står jag inte ut med. Sen lär man sig läsa de där omdömena med sitt eget sunda förnuft tycker jag. En del klagar på bisarra grejer, som att det är trångt på toa. Okej, sånt bryr jag mig inte om. Dålig frukost - ja, men det finns så mycket annat att äta ute. Kö till frukost - ilandsproblem. Osv. Tyst, rent, bra läge räcker långt! Men ta med öronproppar för säkerhets skull, det är ofta väldigt lyhört på engelska hotell tycker jag.

Elisabet. sa...

cruella: jag är inte den som behöver bo i lyx, men efter ett skräckexempel på ett hotellboende i Melbourne, bestämde jag mig en gång för alla att aldrig tänka så där "ja, det är bara för en natt och vi är ju ändå så sällan där!"

Bästa boendet för mig är så här: ett inte alltför litet rum - men ingen svit heller -, gärna med en fåtölj och gärna ett litet bord. Fräsch badrum. Finns hårtork är jag jätteglad, annars får jag gå med vått hår i dagar. Vattenkokare är toppen! När AP och jag själv åkte till England, bodde vi i ett alldeles underbart litet hotell som jag omöjligen kommer ihåg namnet på. Inget märkvärdigt, men med en lobby med ljuvliga fåtöljer .., en pianobar och så hörde man hela tiden taxibilarnas typiska mullrande när nya gäster kom.
Det var nog bästa boendet ever!