tisdag 10 maj 2016

Idag ....


Idag för fyrtio år sedan blev jag tvåbarnsmamma.
Tänk, jag tycker att det var alldeles nyss som jag skrev just den meningen!
Men så var det .., en solig majdag på Karolinskas BB .., kastanjerna slog ut den dagen och en liten Anna kom till världen. Maria blev storasyster.
Fyrtio år - det är en lång tid det -.

En timmes gräsklippning känns inte lika lång, men oj, svettig man blir!
Sladden är mer än tjugo meter lång och vid det här laget håller jag på att kunna det här med att svischa iväg alla sladdarna, så där så dom inte klipps av.

Små sällskap av styvmorsvioler får stå kvar, men annars ryker det mesta.
Efteråt forsade svetten!!
Tog på mig baddräkten och körde raka spåret till Steninge och tog ett rejält dopp; det längsta hittills .., och en liten simtur. Gudomligt!
Tre småttingar kom med sin mamma och sin morfar ..., "morfar-morfar!" ropade en av småflickorna och jag tänkte att ååå, så lyckliga dom är som får ha kvar mor, - eller farföräldrar när dom fått barn!


På väg tillbaka till bilen såg jag detta.
Hade min mamma varit i livet hade hon hämtat en sopsäck och röjt upp och hade jag haft en med mig och haft plasthandskar, kanske jag hade gjort samma sak. I stället mejlade jag någon ansvarig på Halmstad kommun och föreslog att någon kanske skulle ta en sväng förbi och tömma soptunnan.

Och tänk, nu har solen gått i moln!
Det är inte långt ifrån att jag tycker att det är liiiite, liiiite skönt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det hade varit lika dant igår berättade en tjej på stranden men hon hade fixat det. Att det ska vara så svårt att lägga i tunnan. Det är ju bara att lyfta på locket. Men nu kanske den var full.

Friherrinnan

Steel City Anna sa...

Man tar väl med sej sitt eget skräp. Usch! säger jag :) Men det var fina bilder. Du är lycklig som bor vid havet!

Elisabet. sa...

Friherrinnan: ja, som du föreslog idag, det hade varit kanon med fler tunnor, ungefär som dom har det på stranden i Haverdal.

Steel City Anna: det finns få saker som irriterar mig så mycket, som när jag ser hur människor slänger skräp! Var gång jag cyklar till affären, upptäcker jag nya ölburkar, nån vinflaska (tom) .., cigarettaskar .., hamburgerförpackningar .., ja, allt sånt och bara kastat ut genom bilfönstret.
I Ystad, när jag bodde utanför stan, räknade jag och samlade ihop säkert trettio tomma cig.paket som jag trädde upp på en lina och hängde i ett träd .., tänkte att nån människa borde väl tänka till? Samma sak med dom som tar upp efter sin hund, men sen lämnar plastpåsen med innehåll på marken. Var finns logiken?