söndag 8 maj 2016

Lite knepigt ....

Ikväll i kassan.
Jag står i kassa två och M i kassa ett och båda två har vi långa köer.
Då kommer en dam fram från andra hållet och säger till mig .."du, jag kan väl gå före och betala dom här, jag har bara fyra fröpåsar ...?" och så tar hon på en gång upp sin plånbok.
"Ja, om det är okej för dom andra i kön så ...?" svarar jag.
En äldre man nickar lite lojt.
Ja, ja.
Men den mannen, han har bara två liter mjölk och övriga har inte heller så mycket i sina korgar.
Då kan man undra .., är det varans vikt som avgör om man vill stå i kö eller inte?
Det tyckte uppenbarligen damen.

Just detta tänkte jag på när jag flera timmar senare cyklade hemåt.

2 kommentarer:

Steel City Anna sa...

Det där beteendet tycker jag verkligen inte om. Ganska vanligt verkar det som när jag var hemma förra året. En sa bara, jag tar och går före här då. Jasså sa jag, så kan man ju också göra. Det är artigt och snällt om någon i kön själv erbjuder sej, typ man håller fortfarande på och packar upp varorna och ser någon med en liter mjölk, då kan man säga att gå före du, det är ju mest praktiskt för alla och trevligt dessutom. Men att själv föreslå det, det gör man inte. Jag försöker föreställa mej att någon skulle göra så här i England, och man skulle uppfattas som helt koko, för att använda ett av vår kungs uttryck :)

Elisabet. sa...

Steel City Anna: nej, jag tycker inte heller om det. Jag släpper ofta fram en kund bakom mig, om hen har bara nån enstaka vara och jag själv en fylld vagn, men att jag - självklart - ska anse mig ha rätt att gå förbi kön om jag bara har några få varor, det förstår jag inte.