onsdag 15 juni 2016

En onsdag ...


.... tar jag bilen och kör till Ullarp för att köpa ägg.
Just då strålar solen.

Ett flak bruna ägg kostar 55:- och utanför lilla köpedelen går får och höns tillsammans i en stor hage. Där, i skuggan under ett träd, ligger några får och mellan dem en höna. Hönan vilar sitt huvud mot ett av fåren ...., alldeles underbart är det, nästan som man tänker sig Edens Lustgård.


Förutom ägg finns i den lilla "butiken" (mer som bara ett enda rum) potatis, färska knippemorötter, gurkor, vitlök, nyslungad honung, tomater och säkert mer än så, ja, sånt som jag inte hann lägga på minnet.
Blommor också!
En bukett får följa med hem - en likadan kom friherrinnan med för en vecka sedan och den har först nu börjat sjunga på sista versen -.Och ett besök på affären hinns med och på väg hem ringer friherrinnan och frågar om jag vill ha en kopp kaffe? Det vill jag. Men först svänger jag förbi Kärrvägen där pv:s föräldrar hade sitt sommarhus, det som efter Gunvors död såldes.
Vid senaste stormen för kanske två veckor sedan (eller tre ..?), den som var så lokal, dråsade flera träd i backen och vedskjulet krossades och ren tur var det väl att inte friggeboden fick sig en släng av sleven! 


Sen fika.
Shejken av Karlsro har besökt frissan och är nu närmast renrakad!
Så skönt det måste vara för honom!
Men svansen är som en lejonsvans och där fastnar fästingar och det är nog en sån som friherrinnan försöker ta bort.
Och prick då kom regnet.

7 kommentarer:

bella sa...

gårdsbutike är kul och bra med lokala varor. nu har vi inga såna i närheten längre, då vi bor mitt i smeten, men vi har gröna konsum, som vi säger. konsum med mycket ekologiskt, alltid nåt.

mossfolk sa...

Åh, vad härligt med en liten gårdsbutik sådär!
Trevligt också att det bara är i svansen som det är svårt att upptäcka fästingar. Vi har faktiskt, lite tveksamt, gett Cosmos en sådan där receptbelagd tablett mot fästingar i år. Efter det har han, än så länge, inte haft en enda fästing.

FREEDOMtravel sa...

Vad mysigt det låter att handla på det sättet! :)

Elisabet. sa...

bella, mossfolk och FREEDOMtravel: i morgon tänker jag åka till Ugglarp, - aningen närmare - och där finns en helt fantastisk liten butik, egentligen i en lada eller liknande och där brukar jag handla grönsaker sommartid.

Elisabet. sa...

mossfolk igen: egentligen tycker jag inte om dom där fästingmedlen .., dom är ju så extremt giftiga att fiskar dör om hundarna råkar bada i en bäck och man har duttat på dem medlet! Kan det verkligen vara hälsosamt att ha sånt i blodet? Pv plockar dagligen fästingar från främst harry som då sitter blick-stilla och bara väntar på att otäckingen ska bort ...

Vonkis sa...

Det där med fästingmedlet låter ju riktigt läskigt! Men nu var det ju inte det jag skulle skriva om utan om den där lanthandeln. Den låter som rena drömmen med sina varor, höns och får. Säkert är det en hel del jobb att ha en sådan men jag blir så glad när jag läser om dem. Bullerbynerven får ett ryck :-)

Elisabet. sa...

Vonkis: ja, det är så underbart tycker jag, det här med att kunna köpa närodlat. Det känns helt enkelt BRA.