söndag 12 juni 2016

Och så blev det examen ....


Jo, minsann .., det blev en skräckblandad morgon när Emma drog på sig examensklänningen (inköpt på nätet) och så visade det sig att dragkedjan pajade - ja, det var helt enkelt dåligt sytt - och paniken var inte  n ä r a, den var där!  Så väcktes Karin (fru till mina barns pappa) som är sykunnig och tillsammans med en god vän som var där - Anna - fixades det hela och Emma blev så lycklig så hon nästan började gråta! Vilken lycka!


Och så åkte vi till gymnasieskolan där Emma gått - det var i Sollentuna, Rudbeckska kanske det heter ...?  - och där stod ett live-band och spelade och det var så himla bra! Här är familjen samlad efteråt och Emma var den som först av alla kom ut genom dörren, men det missade hennes mormor som inte såg nånting av själva utspringet! Helt fel ställe stod jag på.


Men hon som är mormor såg ju annat.
Många fötter och trötta ben.


En ung man med snyggaste skorna!
Femton år kanske?
Eller lite äldre?


Och intill mig stod en rar lillkille och väntade på sin storasyster Ebba som också snart skulle springa ut ....

Efteråt blev det stort partaj hemma i Väsby.
Maria och Peter hade fixat allt och det var så himla fint ute på altanen och regnet kom förstås - det var som på midsommarafton - och Emmas morfar agerade grillmästare .., där fanns sallader och annat gott och Emmas farmor hade gjort världens godaste tårtor ..., jag drabbades av våldsam yrsel och fick hjälp att ta mig till sängen .., låg ett par timmar och kom sedan igen, om än försiktigt.

Dans i vardagsrummet och tårtbakerskan som är sjuttio år, dansade mest av alla och jag har allvarliga planer på att anmäla henne till Let´s dance, jag är övertygad om att hon skulle få folkets röster!
Och det fanns fler som dansade ...
Jag stod kvar en stund på skolgården och filmade (förlåt att det är så dålig skärpa) och loooog åt andra mor, - eller farmödrar som också dansade!

Livet kändes så bra, så bra.

Och nu har Emma och några av hennes kompisar tagit flyget (ära vare Norwegian som inte strejkar) till Nice, där dom ska sälja öl på Camp Sweden eller om det heter "Fan Zone" kanske?
Måtte allt gå bra!

7 kommentarer:

mossfolk sa...

Trist med yrsel, men tur att det kom där och inte på skolgården, och så himla härligt med studentfirande!
Jag kan just ana paniken när klänningen gick sönder på morgonen...

Elisabet. sa...

mossfolk: jag hade ännu värre yrsel på torsdagsmorgon ..., låg med kräkhinken intill och allt gick runt. Det gick över på ett par timmar och kanske var det kristallsjuka .., ellercfgenrligen var jag spänd inför festen?

Kattis sa...

På mitt jobb har flera drabbats av sådana hemska yrselattacker den senaste tiden! ( För övrigt kan nog släktsammankomster, i kombination med hjärtoperationer, leda till... )

Elisabet. sa...

Kattis: jag är fruktansvärt obekväm när det är stora fester, så det - tillsammans med ablationen och den stundande resan -, ja, jag tror på din teori ... :-).

Evas blogg sa...

Jag tror också på Kattis teori.

Rexxie sa...

Vi kan ju i alla fall konstatera att dragkedjan INTE sprack på grund av några överviktskilon!

:-)

Elisabet. sa...

Eva: allra helst som Kattis berättade om sina kollegors yrsel :)

Rexxie: nej, inte brås hon på mormor, tack och lov!