söndag 12 juni 2016

Och pv mår ....

Vi hämtar Nelly på Ekerö .., husse är glad.

Så här blev det.
Pv övernattade på patienthotellet  i anslutning till Södersjukhuset, sen upp i ottan och halv nio var det dags för operation/ablation.

I drygt tre timmar låg han på operationsbordet, därefter fyra timmar i absolut stillhet och själva ingreppet hade nog gått bra, trodde han. Två elkonverteringar under tiden blev det (flimmer under tiden) och vid tretiden, när vi var på väg hem från studentfirandet, ringde en mycket groggy pv och sa att han nu var klar.

Och så blev det övernattning på sjukhuset och vid niotiden dagen därpå - igår lördag - kom han åter till Upplands Väsby; ja, han hade tagit tunnelbana och pendeln!

Vi körde hem några timmar senare - han satt i baksätet och sov mest hela tiden - och var lika trött igårkväll. Sov länge .., men han verkar piggna till allt eftersom.

Flimmer, då?
Tjaaa .., han säger att han anade en  t e n d e n s  till flimmer när han återvände från stan där han hämtat hem cykeln, men det blev inget mera än just en tendens. Och det vet vi, att det är inte alls omöjligt att det flimrar och har sig under ett par månader efter ablationen - den kan till och med göras om -, men vi hoppas förstås på det bästa.

Han hälsar och tackar för alla hälsningar!

7 kommentarer:

mossfolk sa...

Jag hade helt missat att det var dags för ablation nu. Skönt att äntligen ha det gjort!

Evas blogg sa...

Så skönt att det är gjort. Hoppas nu att pv slipper flimmer.

Bloggblad sa...

Jag som inte vet vad ablation är förstår att det är nåt läskigt med hjärtat. Men det verkar ju ändå ha varit planerat, eller?

Jag har ett så fint fönster till dig, får se om jag får iväg det innan jag åker. Resfebern regerar...rapport kommer när jag checkat in och är på väg. Men det är ju en lång resa till Arlanda också... Ingen strejk hos mina piloter!

Elisabet. sa...

mossfolk, Eva på Frösön och Bloggblad: ja, det är så himla skönt att ha det överstökat, hoppas nu bara att det hjälper!

Bert Bodin sa...

Snar bättring tillönskas, från en f.d. fladderkollega. (Obs! Ej flimmerdito.)

Bert Bodin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Elisabet. sa...

Bert Bodin: jag ska hälsa honom! Och jo, jag vet att det finns fladder också.