tisdag 12 juli 2016

Dag 3 ...  Kyle of Lochalsh ...


Då lämnar vi halvön Ardgour/Corran och ger oss av mer norrut, men inte så värst långt bort.
Vi ska till Kyle of Lochalsh (som jag aldrig lär mig att uttala) och det ska visa sig att det boendet, det blir det klart sämsta under hela resan.

Hotellet ligger i centrum; det är lätt att bära in väskorna och personalen är vänlig, men det är väl också allt. Det  s t i n k e r  mögel i rummet och jag ställer upp fönstret så mycket det går ..., wifi fungerar bara i en slags danslokal där stolar står längs väggen och på det hela taget är det ingen höjdare.


På kvällen går vi ner till puben i samma hus för att äta middag och vi hittar ett bord i ena hörnet och där sitter Scott och hans pappa Dale; dom har seglat hit (och säg var Dale  i n t e  har seglat!) och det är pratglada herrar som bjuder oss på var sin drink och morgonen därpå går vi ner till hamnen och ser deras båt och lite senare, när vi ger oss av, är båten borta.

Scott bor i Aberdeen och pappan i Inverness och det blir en trivsam kväll där tillsammans.


På morgonen beslutar vi oss för att åka över bron till ön Skye.
Lite tidigare har jag ringt till Bert i Luleå - har fått för mig att han rekommenderat ett särskilt bageri i Kyle, men så var det inte alls - och på Skye tar superlativen slut, ja, några ligger väl och skräpar längst ner i superlativhögen.


Bilderna tas i farten, vägarna är så smala att man kan inte stanna så där hur som helst och ge sig ut och fotografera ... och på var femtionde meter finns små luckor vid sidan om, så där så att man kan mötas, om än inte alldeles smidigt.


Kunde n ä s t a n  ha varit hemma i Västerbotten.


Det här var en stor ..., ja, nästan som en rastplats intill ett hotell och vi såg människor trava iväg med stavar och rejäla skor på fötterna och det var bara såååå fint! 


Stenmurar överallt!
På så sätt kände vi oss hemma.


Och skiffertak på alla hus - även på dom nya -!
Såååå vackert!


Frukosten består alltid av samma sak: äggröra eller stekta ägg, bacon av julskinke-tjocklek, nån slags himla god liten korv, en bit blodpudding (jättesmarrig!), stekta tomater och så bönor i sås.
Gissa, om man står sig länge!
Ja, sen finns ju förstås rostat bröd och kaffe/te.

När pv inför resan packade ner termosen och torrkaffe, log jag.
Men oj, så bra det visade sig vara!
På varje rum finns vattenkokare och så var det bara att ta fram termosen så där vid tvåtiden och bröd köpte vi och hummus som jag ju älskar och så grönsaker ovanpå.


Och detta hade vi som mellanmål.
Bra mycket billigare än i Sverige och så fräscha frukter och bär!

Inga kommentarer: