måndag 11 juli 2016

Människor som man kommer att minnas ...På väg hem från Stockholm där vi hämtat bil och hundar, pratar vi om vad vi kommer att minnas allra mest från den här resan.

Efter en stunds betänketid säger pv att det var nog besöket i lilla Plockton, bara någon slingrig mil från Kyle of Lochalsh .., den där oerhörda överraskningen att komma till som ett helt annat klimat - ett annat land, nästan -.

Och jag säger Danny Mc Fee.
Det var också i Plockton, där vägen tog slut .., pv gick för att titta på havet eller om det var båtar och i ett slags skjul ser jag en skäggig man prata med en lite luggsliten herre och jag tänkte att den där skäggige figuren, ååå, så vänlig han tycktes vara!

Redan innan vi åkte på semester, hade jag föresatt mig att spela in grattishälsningar till Anders, han som då skulle fylla trettio under vår frånvaro. Ni må tro att jag tyckte att detta var roligt! Tanken var att han skulle få ett mms en gång i timmen, alternativt att jag skulle lägga in det på hans facebooksida, men se det gick inte, för alltid under dagarna hade vi ju noll anslutning till internet och att skicka mms ville sig aldrig!

Det fick bli på Instagram (där susade mängder med följare iväg :), men för mig var det så viktigt.

Och efter att ha suttit en stund i bilen och  t v e k a t .., vågade jag mig fram till den skäggige mannen och förklarade hur det låg till och han sa att "javisst, inga problem!"

Den som vill lyssna till härlig skotsk dialekt: varsågoda, här är Danny Mc Fee.

4 kommentarer:

Anna-Lena sa...

Helt underbar dialekt. Längtar verkligen tillbaka till Skottland. Nästa gång vi åker ska vi dessutom åka över till Orkney-öarna.

Elisabet. sa...

Anna-Lena: jag håller med! Helt underbar!

Steel City Anna sa...

Härlig gubbe :) jag älskar alla dialekter här. Det finns så många och varierar väldigt inom små avstånd.

Turtlan sa...

Å vilken härlig liten film och vilken härlig gubbe! Skönt att du vågade!