onsdag 10 augusti 2016

Framåt och bakåt .....

Bild: Anette i Tejn

Jo, självklart ska man leva i nuet, men helt ärligt lever jag lika mycket baklänges.

Som idag, när jag råkade snava över den här bilden som kommit susande genom rymden; ivägputtad av rara Anette i Tejn på Bornholm.

Det var där vi stannade till och jag frågade om det var okej att ta några bilder av hennes underbara trädgård och hon sa "självklart!" och det blev en stunds prat om allt och inget; om hennes flytt från Köpenhamn till lilla Tejn och om livet i stort och smått och olika val som man måste göra.


Och där var katten Boca och alla blommorna och där var trädgårdstofflor och sandaler i en korg på altanen.

Tänk, att denna nästan främmande kvinna tog sig tid att skriva några rader och önska oss välkomna åter. Ja, jag vet, jag har visat det förut, men det hjälps inte .., hur glad blir man inte!

"Jeg ved ikke hvorfor, men jeg kom til at tænke på besøget og at det var trevligt om i ville kigge ind om i igen kom hertil... For ved jeg der kommer søde gæster bager jeg en roulade og giver en kop kaffe 🌸🍓😋 og du kan se hvor haven er vokset og nok også lidt nyt er kommet til ☺

Sommersolskinshilsner fra solskinsøen og Anette og Boca (min elskede kat 🐱❤️"

4 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Leva i nuet och mindfullness och allt vad det heter...

Man blir lite less på alla "läror".

Vad man gör är just att man är. Sedan är det inget fel i att gå tillbaka. Minnas. Reflektera.

Framtiden vet du inget, eller rätt lite om, så den kan man lämna därhän, istället för att bränna ut sig över att försöka styra den i varje detalj.

mossfolk sa...

Men det är väl det som är vitsen med bilder -att kunna gå tillbaka och minnas. Jag är så glad åt våra årsböcker som vi har gjort!

Elisabet. sa...

Bert och mossfolk: ja, jag lever i framtiden också :) Satt igår och tittade på boende någonstans där havet är varmt ..., inför nästa sommar ,-)

mossfolk: årsböcker låter perfekt! Man glömmer lätt.

Ruta Ett sa...

Ja, man lever som man vill - bakåt eller framåt eller "för dagen" och inget är väl bättre än det andra. Jag är nog en blandning, men försöker att inte leva för mycket framåt eftersom det blir ett sånt stressmoment för mig, som jag inte mår bra av - oavsett om det är roliga saker eller inte. Allt stressar, mer eller mindre!