fredag 12 augusti 2016

Tredje dagen ....

Foto: sonen .. Anders Eikedahl.

Dom här tre lediga dagarna på raken, är det bästa jag varit med om under hela mitt yrkesliv och det yrkeslivet har varat i fyrtio år. Att varannan vecka få ha en liten minisemester; ja, det går inte i ord att beskriva den glädjen, må så vara att sedan väntar jobbarhelg.

Igår blev det strandhäng i Särdal tillsammans med friherrinnan, idag blir det fisksoppa tillsammans med Eva från Tyresö och hennes Långe Make. Vi får se om pv orkar vara med; han hade vakten på båtklubben natten mot idag, kom hem vid halv fyra och skulle upp igen vid sex. Arma människa, så trött han ska vara! Och nej, idag cyklade han inte .., han tog bilen.
Det finns tydligen gränser.

Och så startar den olymiska friidrotten idag! Härligt, det är ju det bästa av allt!
Min inte överdrivet idrottsintresserade syster i Australien skriver så här i sitt morgonmejl:
"Skall kolla litet på OS - jag har inte längre någon koll på hur många medaljer vi fått, men jag vet att det är många.  Såg i alla fall simloppet i går när Adelaides highschool-elev Kyle vann guld. 
Rektorn i hans skola blev så glad att han gav eleverna ledigt resten av dagen."

Annat som händer eller har hänt?
Explosioner i Thailand och nio utbrända bilar i Malmö, enbart i natt.
Under sommaren som gått har - enligt Sydsvenskan - ett nittiotal bilar satts i brand!!
Så totalt meningslöst!

Och jag tänker så här .., om jag som självförsörjande har lyckats spara ihop pengar till en bil, kommer ut på morgonen eller kvällen för att åka till mitt arbete och så är min bil bara skrot .., vilka känslor det skulle röra upp! Jag skulle bli komplett galen av ilska och kommer så väl ihåg när min moped och min cykel stals under tiden som ensamseglare i Ystad. Så låst jag blev! Det blev till att promenera överallt och hade jag fått tag i den som orsakat det hela, vet jag inte vad jag hade gjort.
Jodå, jag inser också att en cykel, en inte alltför ny moped eller en bil - det är bara döda ting - men oj, så viktiga dom kan vara för många!

Och låt säga att man har en gammal bil som går bra och så sätts den eld på, ja, då får du kanske inte ut mer än några tusenlappar av försäkringsbolaget och så står du där och måste ta ett lån och ordna ny bil!

Ett jäkla oskick är det, detta att sätta fyr på och förstöra andra människors saker!
Och nej, jag köper inte resonemanget att allt är samhällets fel.

Bilden här ovanför - som jag tycker så mycket om - kommer från sonen.

Eller, det är han som har tagit bilden.
"Jag älskar kameran!" skriver han på familjechatten.
Det var där bilden hamnade.

Och bilderna går rakt in i mitt hjärta ..., för mig får i alla fall den här symbolisera glädjen över lediga dagar, ja, kanske över själva livet.

Foto: Anders Eikedahl

En till.

14 kommentarer:

Ulrika sa...

Ljuvlig bild på blommor jag tycker så mycket om!

Ja här har inte setts en enda minut av OS. Jag visste inte ens att det var på gång förrän samma kväll som invigningen, haha. :)
Men jag är nu inte alls intresserad. Håller mig till sånt med hjul och motorer...

Varför har de vakt i hamnen? Skadegörelse?

Elisabet. sa...

Ulrika: det här är i Skallkrokens hamn, nära Haverdal, där pv har båtplats, men det hålls nog vakt i dom flesta småbåtshamnar.
Varför?
Det stjäls väldigt mycket båtar! Bara i "vår" lilla hamn här i Stensjö, stals det såväl båtmotorer som trailers i fjol. Medlemmar turas om att ha vakt på nätterna. Två och två tillsammans.

Elisabet. sa...

Ulrika igen: jag glömde ju .., det kommer ju förstås in segel, - eller motorbåtar som lägger till i gästhamnen/bryggan (tyskar, danskar osv) och dom betalar en avgift för att få dels få platsen, men så får dom ju tillgång till dusch och toalett och annat. Och så finns det ställplatser för husbilar, som också ska betala avgift.

Ulrika sa...

Ok, ja jag misstänkte att det var anledningen.
Jag hoppas att de är många som kan turas om för det måste bli otroligt jobbigt i längden, det där...

Bert Bodin sa...

Och den där blomflugan är förmodligen en gul solblomfluga (Syrphus ribesii), om jag inte tar fel.

Jag gillar blomflugor. Fridsamma, trivsamma, och fullkomligt genomsnälla. Bjuder man dem ett finger kliver de gärna ombord och slickar i sig av hudsalter, eller annat gott.

Sedan beundrar jag hur skickliga flygare de är. Kan förflytta sig jättesnabbt i luften, men också stå fullkomlig stilla och hovra.

Fin bild!

Elisabet. sa...

Bert Bodin: dom flesta insekter är ju snälla, tycker jag.

Bert Bodin sa...

Jo - så är det. De flesta är snälla. Ändå slår folk blint efter dem. Hur tror de att det känns?

;-)

I Sörmland, där jag tillbringat en vecka i sommar, var alla helt hysteriska för varenda geting som närmade sig. Visst var de ibland närgångna på mig också. Men inte en endaste en försökte sätta sig på mig. De tittade och flög vidare.

Kerstin Löfqvist sa...

Det märks att Anders älskar kameran och han hanterar den suveränt! Så fina bilder han tagit som vi får se här, tack!

Kerstin (qi)

Elisabet. sa...

Kerstin Löfqvist: ja, och det förunderliga är att han har inte alls fotograferat länge; jag tror att allt tog fart när vi fjol var i Ghana och hälsade på Anna och Micke. Då fick han låna sin pappas kamera och sen var det liksom igång.

Ruta Ett sa...

Det där med att elda upp andras bilar förstår jag mig inte p. Om det nu är en protest mot någon/något finns det betydligt bättre sätt att få fram det. Vist blir man förbannad när man inte får ha sina saker i fred om det nu är en cykel, bil eller båt!

Cecilia N sa...

"NO! This is NOT yours!"
Så stod det på en tag på en ryggsäck jag såg i Spanien.
Det är konstigt att det ska behövas skrivas ut.

Kanske nåt att skriva på sin bil också?

Steel City Anna sa...

Obehagligt med bilbränder. Kan verkligen drabba människor som stretar på mycket värre än vad man först tänkt. Förlorad inkomst om man inte kan åka till jobbet, och kanske inte har råd att köpa en ny bil.

Fina bilder! Får man fråga vad det är för kamera?

mossfolk sa...

Ja han tar verkligen jättefina bilder. Jag är förstås också nyfiken på vad det är för kamera :)

Och det är klart att man i slutändan är ansvarig för sina egna handlingar, alldeles oavsett bakgrund!

Elisabet. sa...

Steel city Anna och mossfolk: Canon 700 D, tror jag att det är.