måndag 29 augusti 2016

Igår ...


... hade jag en ung kvinna i kassan som doftade himmelskt gott!

Det var den här parfymen och även om en doft kan bli nånting helt annat på en annan människa, så ska jag i alla fall testa. Så underbar den var!

För övrigt blev det en härlig arbetskväll.
Det blev datumkoll bland ostar och juicer ..., ja, det fanns liksom tid över till sådant som alltid får stå tillbaka när butiken svämmar över av kunder.

Och så övade vi oss på att skicka inrikes rekommenderade brev.
(Jag låtsas vara kund och arbetskamraten får då ta vid ...).
Nog är det synd att tiden för inlärning är så minimal när man ska sommarjobba, men å andra sidan, sånt här som rek och hur man skickar paket runt världen .., det är uppgifter som man nästan m å s t e  göra själv ett par gånger - innan det sitter - annars blir det mest korvstoppning.

Även ikväll arbetar jag med Cornelia.
Den tösen är verkligen som klippt och skuren för att arbeta med människor.
Under våra kvällar tillsammans har jag försökt ge henne så mycket kunskap som möjligt om .., ja, om allt som hör till och nu fixar hon bland annat tidningsrapporteringen galant.

Ååå, vad det är roligt att se hur arbetskamrater som är nya ., ja, hur dom  v ä x e r!
Jag tänkte en gång att .., jo, men det är som att bre vingarna omkring dem och så får dom lära sig allt eftersom och sen - tjopp - behövs det inga vingar längre .., och det är så underbart att se dem stå där och känna sig "säkra".

Och nej, det handlar inte om raketforskning eller hjärnkirurgi, men i det jobb man har, så gäller det ju i alla fall att känna yrkesstolthet .., att kunna sin sak.

Nåväl, när klockan var kvart över nio var vi klara och pv - som varit i Småland och hälsat på släkten - satt i bilen och väntade. Harry kom och mötte på lastbryggan .., han hade fått nytt säkerhetsbälte (fungerade perfekt) och Nelly låg längst bak och sov. Själv satt jag intill chauffören och tittade på inkommande meddelanden på familjechatten. Nån hade varit på fotbollsderby med glada och upprymda småttingar .., och en annan hade - i arbetet - mött våldsam död och förtvivlan.

Livet.
Just det.


5 kommentarer:

Anonym sa...

Luktar jättegott men ack så dyr/Babsan

Elisabet. sa...

Babsan: jag har inte beställt den. Ännu ... :)

Elisabet. sa...

Ps. Jag brukade förr säga att jag tar det på spritkontot, eftersom jag i princip aldrig köper eller dricker sprit. Till sist sa min före detta man att det nog vore billigare om jag faktiskt köpte sprit ..., jag tog så mycket på sprit-och-inte-röka-kontot ,-)

Babsan sa...

Ett tips gå och prova på dig själv först i någon butik.Ta en rejäl dutt.Jag tycker den luktar gott på andra .Provade nu idag men fy ,inte alls bra på mig.Tyckte det var ett tips då jag ska åka till Kreta snart.Får lukta mig vidare.

Elisabet. sa...

Babsan: ja, det har jag tänkt också, jag har gått på den missen förut.