onsdag 26 oktober 2016

Som en julgranskula ....

Härligt att dricka kaffe ur tunt porslin!

När jag nu på morgonen - på min lediga onsdag - satt här vid bordet med gott kaffe i koppen (den som inte hör till fatet, men ändå) och med tända ljus från bordet i vardagsrummet .., då tänkte jag att dom här lediga dagarna, dom är verkligen som vad julgranskulor (pumlor, som Bert i Luleå kallar dem) är för julgranen.
Jo, som skimrande, glittriga julgranskulor!

Och vi är tre som är hemma.
Det är sigge som ligger på köksstolen nära elementet .., och harry och nelly intill varandra på soffan Ektorp. Vi hade kunnat ha sällskap av en mus eller flera, men en av dem mötte i alla fall döden i morse; ja, det var den nya musfällan från Lantmännen som förkortade den säkerligen inte alltför höga livslängden för herr eller fru Mus. Andra dagen på raken som det blev fångst i fällan.

Igårkväll masserade pv mitt högra knä med ringblommesalva.
Efteråt skulle jag visa honom hur mjuk jag blir i leden, men ve oss .., när jag böjde knäet upp och ner kunde man tro att en Alien bor där inne! Det var nåt rent hemskt hur det lät .., som ett gångjärn på väg att ge upp! Nu har jag skickat filmen med oljudet till forskningskoordinatorn i Hässleholm; det kan ju inte vara meningen att det ska låta på det viset!

Och bara tre arbetsdagar kvar - torsdag, fredag och tisdag - sen vankas liten holiday för min del.
Yippppie! 

2 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Glad för din vederhäftighet.

;-)

Bert Bodin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.