onsdag 26 oktober 2016

Tro, hopp och kärlek ....

Två avsnitt har jag sett av dejtingprogrammet som har samma namn som överskriften här.
Tron .., ja, det var präster/diakoner som var dom som sökte nåt passande.

Själv skulle jag hellre låta amputera båda benen än att ställa upp på ett sådant äventyr; allra helst som jag aldrig har trivts framför en kamera och är tämligen blyg när det gäller romantik.
Att därtill ha ett kamera-team i bakgrunden som registrerar varje ord, nej, aldrig i livet!
Och tänk att kanske bli ratad offentligt och alla tittare som sen sitter hemma i soffan och kommenterar hur man är och sen får man läsa samma sak i nån tv-recension!
Huuuu!

Nåja, tack och lov är vi människor inte funtade på samma sätt!

Och nu har jag i alla fall suttit här och tittat på det allra sista avsnittet av programserien och jag ler för mig själv .., för så är det ju ofta, att Kalle vill ha Stina, som vill ha Pelle, som vill ha Kerstin! Och som tittare kan man tänka .."nej, men det där kommer aldrig att fungera!" men se, det tycker personen i fråga.


Och om en pensionatsvärd och en enjängd kassörska hade varit med i programmet, vad skulle man ha sagt då?

"Näää, men aldrig! Han som är så sportig och tycker om att dansa och så hon då .., likadana kläder mest för jämnan .., går där med sin kamera .., läser dödsannonser och planerar resor hit och dit!"

Under min tid som ensamseglare mötte jag en gång en före detta konstapel från trakten av Uppsala.
Han kom till Ystad (påminde till utseendet om Lasse Berghagen) och så snart vi klev ur bilen sa han "hörru, vänd dig om och snurra runt, så jag får se hur du ser ut!"
Det var ungefär som om han skulle titta på en ny bil.
Eller rättare sagt: en begagnad.

"Jo, jo, det kan du glömma, snurra själv!" sa jag.

När jag en halvtimme senare - vid kaffet - tackade nej till eventuellt äktenskap (detta var första gången vi träffades!), ville han att vi skulle återvända till Ystad och kunde han möjligen låna min dator, ty i Vejbystrand, ett antal mil norrut, längs kusten, där hade han ännu ett "objekt" som skulle inspekteras, men han hade ingen möjlighet att kontakta henne via mobilen.

Jodå, han fick sätta sig vid min dator och sedan skutta vidare på den snåriga kärlekens stig.

Jag undrar verkligen om han fann kärleken, den där konstapeln?

Men hur gick det då i tv-programmet?
Ja, titta själva!

12 kommentarer:

cruella sa...

Hahahaha, konstapeln behövde väl inte snurra så värst för att du skulle begripa vilket praktexemplar, nej jag menar PRAKTARSEL han var:-) Stor humor!

Elisabet. sa...

cruella: nej, det kan jag säga att det blev ett kort besök ,-)

Tony sa...

Haha... kul om dig och pv.

Mannen på caféet... Man häpnar över hur vissa män och kanske också kvinnor beter sig. Han körde löpande band principen och ville tydligen ha många dörrar öppna utifall att.

christel sa...

Läser "går mest med sin kamera .., läser dödsannonser och planerar resor hit och dit!" och ler med hela ansiktet.
Eller mer faktiskt fnissar....

Elisabet. sa...

Tony: ja, han var som en resande i damer ,-) Hade säkert ännu flera än kvinnan i Vejbystrand.

christel: jag mötte ju pv på samma dejtingsida och läste hans profil och tänkte "aldrig!" Det stod att han spelade piano, sjöng i kör och golf var nog med på listan också. Och så hade han en bild där han stod i en segelbåt. Det var ungefär det mesta som jag inte gjorde själv ,-)
Själv hade jag en presentation där det stod att dom knappast skulle möta mig på gymmet och säkert inte på golfbanan heller ,-)

Anonym sa...

Tack för att du gav mig ett gott skratt.


Friherrinnan

Steel City Anna sa...

Sa harligt program! Valdigt glad for Stinas skull faktiskt ;) nu kan hon vandra vidare och hitta nan battre match!

Ja, jag forstar inte heller hur man kan vilja dejta i TV, nat som ar sa pinsamt fran borjan.

Jag hittade min karl pa en fest och jag horde honom saga att hans passion var sprak och grammatik. Mitt huvud snurrade i 180 grader - vem sa det dar! Pa en av vara forsta dejter pa biblioteket i Sheffield sa laste han min enormt langa uppsats om Virginia Woolf med intresse och stallde foljdfragor :) innan hade jag mest traffat karlar av den typen Jessica hade till bordet, som forelaste om vinet ;) ah, jag kanner igen mej sa i henne. Hoppas hon hittar nan till slut!

Elisabet. sa...

Steel City Anna :ja, jag tänkte samma sak när det gäller Stina och jag trodde heller inte en sekund på att C skulle falla för mannen i fråga, även om han nu efteråt säger att han inte alls är så "lam" ,-)

Och när jag såg vinkännarmannen hålla sin monolog .., då anade man vart det skulle barka där också ..., liksom när han sa att "jag är intellektuell" - det är ungefär som när människor påstår sig ha humor -. Hur vet man det?

Bert Bodin sa...

Och jag är allergisk mot s.k. realitysåpor. Kan inte för mitt liv känna mig intresserad av Wahlgrens, Karlssons, Kardäschiöns, Paradise Hotel, Parneviks,Hollywoodfruar med flera, med flera fördummande produktioner.

Bert Bodin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Eva i Tyresö sa...

Så bra att han försvann snarast!
Så tuff hon är den där Elisabet!!! Bravo!
Tänk en så fin kille du träffade sen...... vi gillar honom också!

Elisabet. sa...

Bert Bodin: ja, jag ser inte heller på dem, förutom det här då som jag har kikat på.

Eva i Tyresö: ja, det var en himla tur!