tisdag 25 oktober 2016

Wapnö .....


Vid halv tio skjutsar jag in friherrinnan till sjukhuset i Halmstad.
Hon ska kolla upp sina ögon och eftersom detta att snurra runt i parkeringshus inte är det bästa jag vet, lämnar jag sjukhusområdet där det vimlar av taxi och färdtjänstbilar och andra som korttidsparkerat och så fortsätter jag bort mot Galgberget till.

Ahaaa .., på vänster sida ser jag flygfältet och efter en stund kommer jag till Wapnö kyrka.
Den håller uppenbarligen på att renoveras och är insvept i nånting som liknar vit tyll av den tunnare sorten och där är byggnadsställningar i minst tre plan och jag ser män som pilar av och an där uppe.


Själv sitter jag i bilen och lyssnar lite förstrött på Radio Halland .., men efter åren med pv har jag tappat bort p4-lyssnandet och rattar efter en stund över till p1, men inte där heller hittar jag nånting värt att lyssna till .., så jag lämnar bilen ..., promenerar omkring och tar några bilder .., hälsar på två kvinnor som kommer gående och tänker tt det här blir en fin dag.

I morgon är jag ledig.
Och ikväll bonuskväll i affären och säkerligen många kunder och verkligt bra priser är det!
Att vi verkligen går mot jul känns om inte annat när postburen kommer; ty där var flera stoooora, tunga paket med jultidningsleveranser och glada småttingar kom med sina föräldrar och hämtade ut dem och en mamma skrattade och sa att "ja, hälften av allt detta har väl vi själva och släkten beställt ...". Jo, det känns igen.


I min ungdom köpte mamma alltid Årets Ehrenmark och Sportens År (till pappa i julklapp); jag undrar vilka titlar som är gångbara i detta nådens år? Säkerligen nånting med hälsosamt leverne.
Torsten Ehrenmarks böcker och även hans Sommarprogram blev även hos mig nånting jag såg fram emot med stor glädje och förväntan. Allra bäst tyckte jag om hans kåserier från London.

Nu strålar solen.
Nu strålar solen.
Just nu strålar solen!


2 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Ehrenmark var en favorit även hos mig. Liksom Barbro Alving.

Elisabet. sa...

Bert: och inte att förglömma Ulvenstam!