måndag 7 november 2016

Bilder från en resa ....


Avresa torsdagmorgon.
Nelly lämnas hos friherrinnan i Steninge och i Ystad får Harry kampera tillsammans med labradoren Meja, ja, hos mina barns pappa och hans fru. Stor glädje!
Och vi kör vidare ..., över Öresundsbron och sen tar jag vid och rattar vidare och plötsligt slår det mig att jag är drygt sextiotvå år och detta är första gången (!!) som jag kör bil utomlands.
Helt sanslöst!
Just efter bron är vägen fyrfilig och det är inte långt ifrån att jag får ont i magen - det sprutar bilar från alla håll och kanter -!

Hotellet ..., rekommenderas varmt - om ni har bra lokalsinne -.

Första övernattning blir i Odense på Fyn.
Då har vi bytt chaufför sedan ett tag tillbaka och det är jag himla glad för, ty nåt värre än att hitta i den här staden - där var och varannan gata i city antingen är avspärrad eller enkelriktad, ja, eller så är det en återvändsgata -  det kan jag knappt tänka mig! I en timmes tid snurrar vi runt och gps-damen har noll koll på avspärrningarna och pv sliter sitt hår.

Till slut - halleluja - kommer vi fram till hotell Windsor på Vindegade 45.
Vi får ett helt okej vindsrum och det här (bilden längst uppe) visar utsikten.
Åååå, det är som en gammaldags adventskalender där fönstren blir luckor att öppna!
Här är en liten film om just Odense.
På kvällen hittar vi en italiensk restaurang .., jag har då blivit vanvettigt hostig och förkyld och efter middagen stuuupar jag i säng och hostar mig genom natten. Aj, aj, så oturligt!

I antikaffären ....

Fredag efter frukost bär det iväg över Stora Bältbron och därefter rakt norrut.
Vi kör längs E 20 och landskapet är tämligen platt och halvtrist, men i Skanderborg, ååå, där är det plötsligt kuperat och så vackert! Och plötsligt strålar solen!
Och detta är känslan .....


Där stannar vi till och tar en liten promenad i centrum ..., vi dricker kaffe nere vid strandkanten där sothönsen simmar så fridfullt och vi tittar in i en antikaffär där en pratglad farbror tar emot.


I butiken finns absolut  A L L T!
Kalle Anka från 1975, till exempel och på danska heter Ankeborg "Andeby".


Och nu i snart juletider har han plockat fram miljoner små tomtar, halmbockar och inte minst julgransbollar -  eller pumlor - som Bert i Luleå har lärt oss att det heter.


Blir det några fynd?
Jo, Pv hittar en gammal barometer och själv köper jag en liten, liten ram som ska bli till stor glädje, har jag tänkt.Och så ännu mera norrut!

Några mil från Skagen börjar det se ut så här - nästan som ett månlandskap -!
Jag sitter i bilen och försöker räkna ut när jag senast besökte Skagen och kommer fram till att det måste vara mer än tjugo år sedan! Då .. hade vi (mina barns pappa och två av barnen) kört bil från Malå till södra Spanien - åtta mil söder om Alicante - och jag minns att på hemresan tog vi fika på en stranddyn i närheten av Skagen och jag tänkte att ... men varför kör man flera hundra mil som en galning, när det finns nånting så vansinnigt vackert som detta att vara vid havet på Jylland?!

Nåväl, vid halvfyratiden är vi framme - då har vi kört närapå åttio mil allt som allt - och så blir det incheckning på underbara hotell Skibssmedien .., men det - och resten - tar jag i morgon.

Har ni orkat läsa ända hit .., ja, då vet ni ju vad som gäller ..- det där med tapperhetsmedalj -.
Hej å hå!

9 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Veckoslutstrippar är alltid kul.

Babsan sa...

Ser fram emot morgondagen berättelser

Eva i Tyresö sa...

Så bra du berättar! Men förkylningen. Hur gick det med den?

Eva i Tyresö sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Ruta Ett sa...

Du behöver inte skicka mig någon tapperhetsmedalj!
Danmark "er dejligt"!

Bloggblad sa...

Vilken härlig resa!
Trist att du blev förkyld. Hoppas att det inte blev så svårt.

mossfolk sa...

Vilken otur med förkylningen, men tur i oturen att ni kunde fortsätta resan ändå.
Så roligt med en liten resa sådär -Danmark har jag sett väldigt lite av, trots att jag ju faktiskt har en lillebror som bor där...

Steel City Anna sa...

Sa fint! Vackra husfasader. Vilket annorlunda landskap fast det ar sa nara.

Elisabet. sa...

Bert: ja, onekligen! Man får lite nytt syre ,-)

Babsan: :)

Eva i Tyresö: det gick inte alls, jag hostade mig igenom två av tre nätter och gick i säng vid åttatiden. Nåja, det hade ju kunnat vara värre.

Ruta Ett, Bloggblad och mossfolk: tack för snällord!

Steel City Anna: ja, så väldigt vackert! Påminner om Skåne, men bara till viss del. Och den där outsägligt vackra gula färgen på husen!