fredag 11 november 2016

Torsdag och fredag ....


Torsdag innebär förmiddagspass på jobbet och det är som vanligt; mejeri, bröd, rastavlösning, inventering av postpaket och rek, beställning av frimärken och postens kartonger (nu börjar somliga skicka sina julpaket som ska runt världen) ..., gräddning av bröd och så att ta emot Östras leverans av dagsfärskt bröd.
Det går i ett.

Under kvällspassen träffar man aldrig några säljare, men dagtid är det annorlunda.

Så där kommer till exempel Jonny utan h som är säljare åt Scan och i hela trettioett år har han varit anställd åt samma företag. Dessutom har han så snygga skor!

Jonny är Vattuman, storebror och på den där skalan mellan 1 och 10, hur bra han trivs på jobbet, säger han direkt 9.

Med andra ord hittade han rätt från början.

Vår bil avled lugnt och stilla i tisdags och hamnade hos Toyota i stan och igår fick vi hämta ut den.
Femtusen pix för en ny startmotor och himla trevligt bemötande.
Åkte hem, tog hand om tjugotre kilo nyslaktat lamm .., gjorde hipp-som-happ-middag med lammbitar som fått steka i ugnen tillsammans med salt, vitpeppar och olivolja och så gjorde pv sitt goda potatismos - ja, det var en närapå himmelsk upplevelse -.
För mig är det nog alltid så, att det enkla blir det bästa.Nu är det fredag och fantastiskt fint väder!
Inte en snöflinga så långt ögat når och jag har räfsat lite och tagit hundarna på promenad ..., himlen är klart blå och så här såg det när jag lyfte kameran mot badrumsfönstret.
Bråten på marken är sånt som pv hämtar hos en av grannarna som byter ut sina fönster.
Jodå, gratis är gott.
Detta ska sedan ....., sågas upp och läggas på plats, förmodligen i pannrummet.

Trevlig helg till er alla!

8 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Och receptet på det goda potatismoset? Var kan man läsa det?

Bert Bodin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Lena i Östersund sa...

Trevlig helg till dej med Elisabet!
Som vanligt läser jag med glädje och ibland med igenkännande kommentarer som, just det, absolut eller något liknande. Men skriver jag ner någon kommentar? Nej det är dåligt med det...
Jag har denna vecka hastigt och icke alls lustigt blivit av med mitt badrum. Så nu är vardagen lite komplicerad och kommer så våra till förmodligen början på nästa år. Blir nog expert på att knipa under tiden 😉
Önskar dej en härlig och fin helg!
Lena i Östersund

Anonym sa...

Tråkigt med bilen, visst hade ni bytt ganska nyss? Vi åt lamm förra helgen. Hade ätit så god indisk lammgryta i Umeå härom sistens, så jag blev inspirerad. Gott är det men finns inte alltid i affären tyvärr. ellem

Eva i Tyresö sa...

Härligt att se gräset!! Här ligger snön o isen o jag törs knappt gå ut. Det är vackert men många brutna ben blir det för ingen sand finns alls.

Eva i Tyresö sa...

Härligt att se gräset!! Här ligger snön o isen o jag törs knappt gå ut. Det är vackert men många brutna ben blir det för ingen sand finns alls.

Anonym sa...

Hej! Nu gör jag ett andra försök att skriva. Det första försvann. Ville bara varna dig för älgkon. Igår när jag kom på Tärnvägen ovanför dig blev jag attackerad av en älgko med 2 kalvar. Jag ställde mig bakom en ek i trädgården mittemot och hon fortsatte attackera. Som tur var fick jag tag per telefon min bror i Ugglarp som kom och räddade mig. Jag ringde polisen som skickade en jägare. Jägaren sköt ena kalven i tron att de skulle lugna och att hon skulle flytta. Idag körde jag ner och kollade med bilen. Älgkon var kvar och kalven samt nu en tjur också. Så akta dig när du rastar hundarna. Hälsningar Anna-Lena B

Elisabet. sa...

Bert: jag ska be att han berättar hur han gör; det är bara på en höft, men så sagolikt gott!

Lena i Östersund: tack för rar kommentar och stor kram till dig! Lycka till med knipandet!

ellem: det är ett par år sedan och den var inte ny; sånt är inget för pv ,-)

Eva i Tyresö: här har det blivit åtskilligt mildare, men inte en snöflinga på marken har vi haft, tack och lov!