tisdag 8 november 2016

Vaniljkakereceptet ....

Och gamle kungen och drottning Louise på ömse sidor om väggpendylen.

"Underbart saftig och god kaka som är superenkel att göra om man har lite vana inne", står det längst uppe.

Detta behövs:
Kaka
3 ägg
3 dl strösocker
1 dl kokt vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning
125 g margarin/smör
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker

Ströbröd och margarin till smörjning av formen - helst en rund form med avtagbara kanter -.
Florsocker till dekoration.

1. Sätt ugnen på 200 grader, smörj och bröa formen.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Tillsätt det kokande vattnet och rör i försiktigt.
4. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned i äggsmeten.
5. Häll smeten snabbt i formen, grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
6. Koka margarinet och mjölken häftigt i ca 2 minuter.
7.ta av kastrullen från värmen och vispa ner vaniljsockret.
8. Dela den varma kakan i 2 bottnar.
9. Dränk de båda bottnarna med den heta fyllningen.
10. Lägg ihop bottnarna, vanilj mot vanilj och dekorera med florsocker.

Receptet kommer tydligen från saintbella på tasteline.

3 kommentarer:

Ruta Ett sa...

Ojojoj, det låter som en dröm!

Dinah sa...

Joels älsklingskaka. Ofta istället för tårta till födelsedagen.

Evas blogg sa...

Den kakan måste jag testa att baka. Tack för att du delar med dig av receptet!