tisdag 21 februari 2017

Dagens fönster ...


... finns i ett kök i ett gult hus på en kulle, allt uti landet Halland.

Kanske, kanske, kanske .., att man idag kan ana skymten av en blå himmel, men helt säkert är det inte.

Och man vaknar upp till kravaller i Rinkeby, diskussioner om Sveriges bistånd till Kambodja ., och barn som svälter i flera afrikanska länder.

Här - hos oss - sprang en räv över vägen när pv rastade harry .., själv ser jag just nu en rödhake i lilla eken .., och alldeles nyss skuttade ett rådjur rakt över grannens tomt.

5 kommentarer:

Ulrika sa...

Det är skönt att man har kontraster i tillvaron, annars bleve man tokig tror jag. Så mycket elände.

Elisabet. sa...

Ja, verkligen Ulrika! Ibland önskar jag att man hade ett filter.

mossfolk sa...

Ja, man blir sannerligen påmind om att uppskatta det man har. När jag kom tillbaka efter kvällspromenaden med Cosmos igår översköljdes jag av en våg av tacksamhet. Tänk att här är vår trädgård och vårt hus och där inne ligger hela min familj och sover så gott i stora sängen...

Steel City Anna sa...

Det är precis ett sånt här liv jag sitter och drömmer om ibland, alltså med rådjuret och så, inte kravallerna. Men man får kanske ta lite av varje ;)

Elisabet. sa...

mossfolk: låter som bäst! Vilken glädje!

Steel City Anna: ibland tänker jag att det är nästan-fusk att bo så här avskilt. Knappt någon trafik, inte många grannar, många djur, stjärnor som syns eftersom här bara finns tre gatlysen .., och hittills en fridfull tillvaro. Det mest uppseendeväckande - för mig - var när en av grannarna längs vägen uppenbarade sig i en t-shirt med reklam för SD.