onsdag 22 februari 2017

Mitt i veckan ....


Jaha, så var det dags för tre-lediga-dagar-på-raken-svängen, även om dom här dagarna blir aningen upphackade. Om en halvtimme bär det av till Falkenberg för träff med sjukgymnast som ska visa mig bra övningar inför operationen (egentligen väl sent, men jag låg ju sjuk och så fördröjdes allt), men framför allt vad som ska ske efteråt. Pv, som har sportlov, gör mig sällskap.

Och så är det ju den där sko-jakten.
Förstås.

Full fart på jobbet igår!
Sedan en tid tillbaka har vi ett schema som ska prickas av var kväll; det är vissa områden som ska ses över innan vi går hem och oftast delar vi upp dom här bitarna mellan varandra, vi två som arbetar kväll. Malin tog brödvagnen, charken och frukten, allt medan jag stod i kassan. Själv fyllde jag på och frontade i mejeriet, tog kundrundan (vilket innebär att man gör fint i hyllorna, plockar bort tomkartonger osv), pantmaskinen (ska rengöras) och så brödhyllan. Sen prickar man av med signatur på en lista som sitter på lagret (väldigt viktigt var den sitter, förstår jag att ni tänker ,-), ungefär som det ser ut på Statoils kundtoaletter.

Det där fungerar jättebra och butiken blir så oändligt mycket finare!
Men ..., om en månad eller två kommer det att bli svårt att hinna med, för då är vi just i skarven när vår, - och sommargästerna kommer på helgerna (och ibland om veckorna) och vi har då ännu inte satt in sommarpersonalen och då .., är det svettigt! Å andra sidan är jag ju hemma då - på rehag - men jag minns stressen.

Och här intill mig på bordet ligger kom-ihåg-listor inför Sälen.
Tulpaner ..:? Tar hon med sig tulpaner till Sälen?
Ja.
Det bästa som finns när vi kommer fram och har burit in allt från bilen, det är att tända värmeljus, kanske göra eld i braskaminen och så sätta en vas med tulpaner på köksbordet.
Så roligt det ska bli!

5 kommentarer:

Jessica sa...

Dom där listorna är kanon, vi har rätt många nya unga som jobbar nu, bra då det inte alltid är så själklart vad som ska göras.
(Blir mindre tjatig mamma ;) )
Vi har ett otroligt tryck i butiken nu, har legat på supermarket-öst första placering nu två veckor i rad, så galet kul men otroligt svårt att hinna med.

Klart tulpanerna ska med till Sälen! ;) Blir så mkt trevligare då <3

mossfolk sa...

Men åh, haha, det låter absolut alldeles självklart med tulpaner på packlistan när du skriver det sådär. Själv skulle jag aldrig ha kommit på tanken...

Bert Bodin sa...

Det är samma sak här.
Hyrstuga = tulpaner.

Självklart!

Monet sa...

Kan inte du beskriva vad "fronta" är. Du använder det så ofta och man funderar ju över vad det betyder. Plockar ni fram gammal mjölk och ställer längst fram eller rättar ni bara till saker?

Elisabet. sa...

Jessica: ja, den där pricka-av-listan är suverän. Jag har arbetat i butiker, Ica Supermarket i Ystad t.ex, där det var nästan ett minutschema och jag a v s k y d d e det, för det är så lätt att det inte fungerar när man plötsligt får mycket att göra i kassan.
Här börjar vi med avprickningen efter klockan fem - förutom brödvagnen som vi kan göra innan om det finns tid - men som mejeriet, frukten och brödet - ja, det vill vi ju ha fint när vi stänger, så det blir rätt stressigt på slutet ,-)

mossfolk och Bert i Luleå: ja, sånt är viktigt! Då känns det ombonat. Jag brukar ta med mig älsklingskoppen också.

Monet: nu har jag förklarat i ett eget inlägg.