söndag 7 maj 2017

Heja pv!


Den här bilden togs när vi under fjolårets semester i Skottland hade irrat runt, runt utan att hitta till det Airbnb-ställe där vi skulle övernatta och så - till slut - kom hyresvärden oss till mötes och då, när vi installerat oss i det trivsamma rummet (fönstret på glänt .., en bäck rann där utanför, porlet hördes in till oss och man blev konstant kissnödig!), då såg det ut så här.

En avslappnad pv som kurade på sin sida av sängen .., kollandes på sin laptop och med den relativt nyinköpta kepsen på huvudet.

Ungefär så nöjd, om inte ännu mera, var han när jag igår hämtade honom vid järnvägsstationen i Halmstad.

Toughest-tävlingen i Malmö hade gått över förväntan!
Av mer än fyrtio hinder hade han skippat sju, åtta stycken och då fått göra straffrundor (ungefär 2x250 meter löpning) och när han nu på morgonen kollade resultatlistan  kom han nia av femtio i sin åldersklass! Heja pv!


På väg hem (bilden är slumpvis vald) ringde friherrinnan och frågade om vi ville ha kvällsmiddag; hon hade rester över av kyckling och pommes frites och det ville vi.
Så underbart att slå sig ned vid dukat bord!

Och så blev det morgon och värken från helvetet kom på besök; det var knappt att jag tog mig upp ur sängen och att gå tio meter .., det var en särdeles prövning. Inte förrän klockan 11.00 fick sängen vara ifred .., och nu har - för första gången på länge - ett Strong Pill fått göra verkan.

Kanske ..., kanske .., att det beror på väderomslaget?


Flera gånger jag har nog skrivit och berättat om min glädje över dom olika SR-poddarna.
Igår reprislyssnade jag till USA-podden som började långt innan valet i USA skulle avgöras och därefter har hållit på och analyserat hur det blev.

Det finns inte ord för hur intressant den här podden är!
Programledare är Sara Stenholm Pihl och medverkande i det här avsnittet var Leif Pagrodtsky, fullständigt suveräna Ginna Lindberg (Ekots utrikeschef), Fernando Arias (Sveriges Radios New York-korrespondent), samt artisten Eva Dahgren som tidvis bor i New York.

Programmet är lättsamt, men oj, vad jag tycker att man lär sig mycket!
Här finns en länk om någon vill lyssna.
Jag brukar sitta i solstolen och njuta av deras diskussioner och intervjuer med olika människor.


Lika intressant är Europa-podden där Johar Bendjelloul är programledare.
Där togs först valet i Nederländerna upp och nu är det Frankrikes tur.
Från hjärtat vill jag säga  t a c k   till Sveriges Radio som bjuder på sånt här!!

Nu börjar tabletten göra verkan .., nu ska jag lägga mig på soffan Ektorp och följa med i det franska valet.
14 kommentarer:

Anonym sa...

Att det är vädret som gör det. Här är en till. Gick ut o kissade Schejken gick in o la mig igen . Sovit tills nu helt utslagen. Helt utslagen . Som jag hade varit på världens fest.

Heja Pv. Grattis till placeringen.

Friherrinnan

Vonkis sa...

Älskar att lyssna på radio! Lyssnar ofta på P1 Dokumentär och P3 Dokumentär. Kan även rekommendera Snedtänkt med Kalle Lind.

Elisabet. sa...

Friherrinnan: jag tror dig! Men detta var det klart värsta hittills.

Vonkis: ja, vilken välsignelse det är! Och detta att kunna gå tillbaka och lyssna igen .., för det händer ofta att jag åker iväg i tankarna och så börjar jag om ,-)
Tack för tipset om Snedtänkt! Snällt av dig!

Anonym sa...

Väderomslag har det varit här idag också. Intensivt snöfall emellanåt. Kanske därför jag känt mig däckad i eftermiddag. Har somnat i fåtöljen tre ggr när jag tittat på TV, trots att jag sovit en god natt. Grattis till PV för fantastisk prestation! ellem

Monet sa...

Jag är också helt däckad idag, mer än den vanliga konvalescens. Bor ju inte i Sverige så det kanske är något mera spritt fenomen?

Bert Bodin sa...

Huvva för värk.
Grattis till PV.

Anna-Lena sa...

Hoppas värken drar sin kos snart. Ginna är fantastisk. Jobbar med hennes man och hon har varit här på fest några gånger :)

Elisabet. sa...

Friherrinnan: hoppas att du piggnade till!
Monet: lustigt hur det kan bli så här! Jag har nog aldrig varit så däckad som nu på förmiddagen! Jag tror att det var omslaget i vädret som var orsaken till allt.
Anna-Lena: oj! Rena "jag mötte Lassie!"

Elisabet. sa...

Friherrinnan: hoppas att du piggnade till!
Monet: lustigt hur det kan bli så här! Jag har nog aldrig varit så däckad som nu på förmiddagen! Jag tror att det var omslaget i vädret som var orsaken till allt.
Anna-Lena: oj! Rena "jag mötte Lassie!"
Bert: precis!

Elisabet. sa...

ellem: du också!! Det är nog Putin ...😉!

mossfolk sa...

Grymt bra jobbat PV!
Och tack för tips! Här plöjer jag poddar i köket varje morgon sådär mellan klockan fyra och sex. I morgon får det nog bli Europa-podden :)

Elisabet. sa...

mossfolk: även usapodden är såå intresssant!

Vonkis sa...

Stort tack för USApodden! Har lyssnat på dagens avsnitt och kommer helt klart fortsätta lyssna OCH lyssna på de tidigare avsnitten.

Elisabet. sa...

Vonkis: härligt! Jag tycker att den är så berikande!