torsdag 11 maj 2017

På frukostbrickan ....

Hemifrån-Ingela berättar om hur knepigt det  kan vara att undvika gravida kvinnor!

Och Anna i Sheffield håller koll på Eurovison Song Contest i Ukraina ....Och ska du semestra på Mallorca, ja, då får du här tips om dom bästa beacherna!
Håll till godo!Igårkväll sa jag till pv att ..."kan vi inte åka tillbaka till Skottland nästa sommar ...?"
Egentligen menade jag Cornwall, det där underbara boendet i Millbrook med vattnet bara utanför husknuten och den där trivsamma puben där vi åt middag ett par gånger (ja, varför byta ut nånting som visade sig vara så bra?).
Men Skottland .., å, dit vill jag också återvända!

Sen är det finito på brickan .., för nu längtar jag efter frukost!


Fast nu kommer jag på en sak jag måste berätta om!
Sedan en tid tillbaka råder bevattningsförbud i landet Halland. Grundvattennivån är alarmerande låg och det lilla regn som kommit gör varken till eller ifrån. Helt ärligt är det så där så man blir mörkrädd.

Här finns en länk om just detta.

Så beslöt vi oss för att inhandla plasttunnor för att ta tillvara på det lilla regnvatten som ändå visar sig.Tunnan ställdes vid garageväggen och tar emot regnvatten från taket; ett inte alls särskilt stort tak.

Döm om min förvåning när det där fjuttiga regnandet ändå fyller tunnan på långt kortare tid än jag kunnat räkna med! Nu på morgonen har jag fyllt flera hinkar från tunnan och sedan vattnat rabatten mot havet till - den som alltid är så torr - ja, sex hinkar bar jag iväg!

Det som syns på bilden är vad som kommit sedan igårkväll, om nu inte pv vattnat på morgonen.

Och det kan jag säga, att här ska fler tunnor köpas in! Vilket suveränt sätt att spara vatten!

8 kommentarer:

Anna-Lena sa...

Åh, Applecross. Dit ska vi åka tillbaka!

Elisabet. sa...

Anna-Lena: jag minns att vi stannade till vid trottoaren och gick in i en butik .., sen drack vi kaffe och tog nån slags lunch i bilen ,-). Ja, dit vill jag återvända!

Bert Bodin sa...

Exakt en sådan tunna har också vi vid vår stugknut. Den är oftast full, trots våra soliga somrar och grundvattennivåer över det normala. Den används också av småfåglarna, som gärna sitter på kanten och dricker. Tyvärr har den också ställt till det för en ekorre, som tydligen ramlat i och drunknat, när den inte kunnat ta sig upp. Därför har vi ställt en björkstam i tunnan, så att olyckor ska undvikas.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: smart! Det ska jag tänka på, ja, ordna genast, för vi har flera ekorrar som hälsar på!

Båthuspernilla sa...

Man kan även lägga/spänna ett myggnät över tunnan så slipper man att den blir kläckningsplats för mygglarver och så slipper man diverse skräp i tunnan. (Fåglarna kan ju få ett eget lite minre badkar/vattenkärl.)

Evas blogg sa...

Vi vattnar enbart med vatten från våra tunnor, regnar gör det ju ganska ofta så det är inga problem. Vi lägger ut en planka över tunnan efter vi hittade en död ekorrunge i tunnan ett år.

Elisabet. sa...

Båthuspernilla: tack för tipset! Fågelbad - om än i enklare version - har jag redan, men det där nätet vore inte dumt. En tjock gren har jag redan pytsat ner i tunnan. Här finns många små ekorrar att rädda undan döden.

Elisabet. sa...

Eva Grelsson: men här regnar det nästan aldrig! Nåja, det ska bli intressant att se hur det blir med tunnan .., det behövdes sååå lite regn för att få den rejält fylld.