lördag 27 maj 2017

Och tänk, det blev bra! 

Foto: Hilda Blomberg 

Igåreftermiddag fick vi besök av Hilda, Patrik och Hildas mamma Mymmel.
Om någon som inte läser här vanligtvis funderar hur det hänger ihop, så är Mymmel mamma till min sambos dotter - Hilda -.

Det var bestämt att vi skulle grilla och är det nånting som pv och jag själv är urusla på, så är det just när det ska grillas! Inte har vi någon tjusig gasolgrill heller och när jag en gång bjöd hem arbetskamraterna på grillfest (hur tänkte jag ...??), blev det pannkaka av det hela.

Nu bestämde vi köttättare oss för att göra grillspett på fläskfilé i lagom små eller stora bitar och tänk, det blev kanongott! Hilda och Patrik som är veganer gjorde en jättegod potatissallad på enklast möjliga vis - kokta potatisar i små bitar, hackad purjolök, kryddor, lite gräslök och så havrefraiche till - så himla smarrigt! Och så var det då annat gott .., tzatziki, haloumi i skivor och vanlig sallad.
Dom som valt bort köttet, hade nånting annat som jag inte kommer på vad det var .. nån slags soyabiffar eller nåt sånt.

Det blev i alla fall en trivsam afton ute på gräsmattan, dit trädgårdsmöblerna fick flytta då solen försvunnit bakom grannens höga björk.

Innan pv gjorde rabarberpaj gick alla utom jag själv på johanssonrundan med harry.
Det var då Hilda tog den här bilden.
Och så hade hon skrivit sååå fint på instagram om sin familj; den blivande maken längst till vänster ..,hennes  "lille far" i mitten och mamma Mymmel längst till höger.

Att ha goda relationer med sina före detta partner, betyder hur mycket som helst.
Och hur mycket betyder det inte att man själv tycker om sin sambos före detta; eller sin före detta mans nya fru? Så oändligt mycket enklare tillvaron då blir!


Och nu är det lördag och jag ägnar mig åt frukost-bröd-bakning.
Högsommarvärme ute.
Blå himmel.

3 kommentarer:

Babsan sa...

Låter härligt att ni har så goda reationer😀Det underlättar samvaro för alla.Tänk om det vore så hos alla separerade

Turtlan sa...

.... ja tänk om det vore så. Jag trodde det kunde vara så menjag har gett upp. Slutat tro på det och bjuda till för det.

Å jag är inte partisk om jag skriver stt det beror på mig. Jo det beror på mig men inte pga av mig. Är du med?

Men på samma gång så är det så gött att det kan vara så och då speciellt för barn och barnbarn också.

Elisabet. sa...

Turtlan: jo, jag förstår precis! Och det har jag ju berättat om tidigare, att så här blir det inte över en dag - det tar tid - ja, det gjorde det iaf ör oss! Ett par år! Och det är ju så olika sånt här ..., somliga VILL inte att det ska bli bra och då ger msn förstås upp.