tisdag 27 juni 2017

Första kvällen ....


Då ser det ut så här när jag vid halvsextiden cyklar till jobbet.
Jag har närapå ångest, så där som för sju år sedan när jag en januaridag skulle börja om på nytt, då efter alla åren på Ica i såväl Malå som Ystad.
Den känslan - nästan den känslan - singlade omkring inom mig!

Här jag mer än halvvägs framme.
Där, i gul jacka, går Boel som jag för några somrar sedan köpte honung av och det är mer trafik än vanligt på vägen ..,. nu är sommarturisterna här och i Steninge möter jag fem personer som går i bredd på gångbanan och absolut inte flyttar sig, inte förrän jag vänligt ber dem.

Hemma har pv fixat med grejor som ska till segelbåten.
Skallkrokens hamn ligger kanske någon kilometer eller två från där bilden är tagen.


Väl framme blir det lite småprat med Malin i personalrummet.
I kanske två års tid har vi arbetat måndag och tisdagkvällar tillsammans och så är det även nu.
Bra!
Och i charken upptäcker jag Filip!!
När chefsskapet för något år sedan var på semester utomlands, ja, då brakade naturligtvis sill/ostavdelningen samman och allt skulle tömmas och precis när vi slutade för kvällen. Då stannade denne underbare Filip kvar och hjälpte oss; hans pappa också (som en gång för länge sedan arbetat i butiken) och sedan dess tycker jag att det känns så tryggt med den här unge mannen!
Och så är det verkligen viktigt - enligt mitt sätt att se det - med blandad personal; både män och kvinnor, flickor och pojkar!
Det här var Filips första kväll som ensam i charken, då någon blivit sjuk, men han såg så lugn och trygg ut, så det gick säkert bra.

Själv hamnade jag under första timmen i kassa 2.
I kassa 1 stod Emma, ny för säsongen och jag upphör aldrig att häpna över hur snabbt ungdomarna lär sig allt som har med kassan och det övriga att göra!
Och jag hade alldeles glömt bort en massa plu-nummer och vilket nummer hade nu hälsobröd från Östras och våra egna småfrallor och lösviktsgodiset och mitt lösenord till ATG hade susat iväg och ja, det var aningen "schwettigt" som man skulle säga hemmavid.

Underbara, underbara kunder kom med vänliga ord, Filippa - kanske åtta år - ropade från andra kassakön "välkommen tillbaka Bettan!" och jag ville nästan gråta och Lennart, en bra bit över åttio och ursprungligen från Malmö, bjöd på största björnkramen!
Jo, men det kändes som en stor varm famn att komma till.
Men Gud, så mentalt slut på jag var när vi stängde klockan nio!


Cyklade hem i motvind och en Jesus-kommer-himmel där i väster .., jag hade planer på att ta ett kvällsdopp för att rensa hjärnan, men det kändes som storm och vågorna slog långt över piren, så pv som mött upp med baddräkt och handduk, ja, vi bytte bara, han tog cykeln och jag bilen från Steninge.

Slängde mig i duschen (iskallt vatten! så ljuvligt!) och sedan på soffan Ektorp.Hade svårt att somna .., låg i sängen och tittade på säsongens sista avsnitt av norska serien Skam - så vanvettigt bra det var och när jag i morse skulle berätta för pv om programmet och om hur fantastiskt manuset är, så hade jag svårt att inte börja gråta.
Fortfarande pigg vid ettiden såg jag även ett avsnitt av norska "Gift vid första ögonkastet".
Man kan tro att det bara är fjanterier, men det är det inte .., jag tycker själv att jag har fått insikter om mitt eget förhållande sedan jag började följa den här serien!

Nu ska jag susa iväg till affären och handla; det orkade jag inte igårkväll! Hann inte heller.
Och vet ni: inte det minsta ont i knäet hade jag igår, inte nu på morgonen heller!
Om det håller i sig, så vet jag inte till mig av glädje!

8 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Grattis!

Elisabet. sa...

Bert Bodin: t a c k! Den verkliga testen kommer om två veckor när jag börjar på mitt ordinarie schema, 6.5 timme per dag, det är då, dom sista två timmarna som det har varit så svårt och det blir det säkert nu också, men då kanske det bara handlar om att knäet är ovant med en tyngre tillvaro.

Evas blogg sa...

Det låter som en bra början.

Jessica sa...

Härligt att det kändes bra och nån dag till så kommer det att kännas som om att du aldrig har varit borta ;)
Och allra bäst att du inte har ont!

SKAM ja, min yngsta dotter Cornelia har följt alla avsnitt och kollade på det allra sista igår, och vad hon grät.
<jag har sett nåt enstaka avsnitt, men måste verkligen se den jag med.

Elisabet. sa...

Eva på Frösön: ja, men den riktiga testen kommer ju när det blir mitt vanliga schema, fast jag håller tummarna ,-)

Jessica: ja, det var så HIMLA bra och jag rördes ända in i märgen!

Anonym sa...

Blir så glad över att läsa om ditt knä.Barbro /walkaboutsweden

Vonkis sa...

Ha ha ha "Jesus-kommer-himmel", vet precis vad du menar :-)

Härligt att vara igång igen, förstår att glädjen över den frånvarande värken efter jobbet är enorm. Jag håller alla tummar för att det håller i sig.

Anonym sa...

Tänk att det äntligen har gett med sig värken alltså.

Friherrinnan