fredag 30 juni 2017

Lillrundan ....


Först blir det elvakaffe hos friherrinnan och hennes Shejk.
Lite ovant är det att inte se katten Ozzy ligga under sin filt i korgen, eller höra honom jaaaaama, men nu är det som det är.

Och jag har med mig gardinerna som den rara friherrinnan har lovat lägga upp - vi gör ett byte - hon får ta min Gudrun-Sjödén-tunika som jag inte känns bekväm med och så slipper jag krångla med att klippa med slö sax och därefter fålla upp spetsgardinerna. Perfekt!

Efteråt kör vi (pv och jag själv) till Getinge Mattcenter.
Min eviga jakt på en snygg och inte alltför mångfärgad trasmatta ger sällan resultat - det gör det inte nu heller - och den måste vara bra i färgen, ty den ska ligga i hallen och jag tänker på nelly och harry och våta tassar (eller leriga), kanske vore det bästa att helt skippa eventuella mattor, men då ser det ju så kalt ut, tycker jag.

Pv däremot hittar en stuvbit av en heltäckningsmatta; den ska bli till skydd i segelbåten, något trappsteg som ska få det bra.

Vi tar en annan väg när vi kör hemåt .., stannar till vid Hellagården där det vimlar av hästar och i en hage står ett sto med ett litet föl som nästan liknar en åsna, så jag närmar mig försiktigt, ändå stampar stoet med foten och vänder rumpan till som för att skydda fölet, ja, då stannar jag en bit bort.


 Nyfikna och frigående höns kommer spatserande och småkacklar lite ..., ååå, någon gång i mitt liv ska jag ha höns igen .., dom är verkligen så otroligt trivsamma!


Och så hemma igen!

Hos Lantmännen i Slöinge har jag köpt ett stort ben till Harry; ett riktigt ben, inget i plast eller hud och han blir som galen när han förstår att det här är till honom .., ååå, så han skäller och "pratar" på sitt alldeles speciella sätt.
Nu är han där ute och är fullt sysselsatt; Nelly, som har sån känslig mage, får hålla sig till sina trista kulor, men så är det här i världen .., allt är inte rättvist.


Tidigare idag har vi lyssnat en stund till Michael Nyqvist sommarprogram från 2007 (jag gjorde det häromdagen, men pv hade missat det helt), men så ringde kvinnan från stadskontoret i Falkenberg, hon som handhar bygglovet till altanen och det blev tji; det blir till att minska det hela!
Ja, ja.

Nu ska här lagas mat!


5 kommentarer:

Anna-Lena sa...

Höns står högst på listan i vårt nya hus. När John går i pension i vår och flyttar ner då skaffar vi höns!

Bert Bodin sa...

Jaså! Måste man ha bygglov för altan? Ska den vara inglasad, eller ...?

Elisabet. sa...

Anna-Lena: heja, så roligt det blir för er! Vi hade höns i Malå (men inte många)och tretton hönor och en tupp i Skåne, men så tog ju mården dem .., men oj, så roligt så länge det varade!

Bert: ja, altanen byggdes till femtioårskalaset och då behövdes inget bygglov, men nu ska delar av den glasas in och då får bara en viss % av tomtytan bebyggas, så nu blir den aningen kortare, tyvärr, men vi har ju inget val. Det får bli så då. Man skulle bo utanför planlagt område, den saken är säker.

mossfolk sa...

Det är så mycket regler att ha ordning på!
Här hemma har vi just nu bara en enda matta -under vardagsrumsbordet. Alla andra åkte ut när Chipperkatten slutade gå på lådan. Det är ju länge sedan hon flyttade ifrån oss, men jag har inte ens tänkt på mattorna förrän jag läste ditt inlägg.
Och rabatten är fantastiskt fin! Vad heter de höga lila blommorna?

Anonym sa...

Matta? Ta en titt på mattan Sense på Åhléns! Jätteskön, tjock lite melerad bomull, mjuk att gå på, finns i många olika storlekar och färger. Har själv köpt på varuhuset och är jättenöjd :-)
http://www.ahlens.se/Inredning/textil/mattor-15063
/Biggan