lördag 1 juli 2017

Kväller ....


Idag var det nåt helt annat att arbeta .., ååå, det gick så bra och jag var inte det minsta trött och inte fick jag ont i benet heller, nej, allt bara rullade på!

Fyllde in frukt, stod i kassa 2 .., tog mig an mejeriet så gott det gick .., gjorde tidningsreturerna (hur många kvällstidningar som helst i retur .., fick dela upp i flera buntar med samma sort i) och så allt annat. Trevliga kunder .., däribland ett norskt par som skulle vidare till Köpenhamn och så var där mängder med kunder som jag inte kände igen .., säkerligen sommargäster.

En långbent man visade sig vara från Umeå, men var gift med en halländska och i femtio års tid hade dom varje sommar kommit på besök till Halland och mannen pratade lyriskt om Hemavan och Tärnaby och kunde för sitt liv inte förstå att jag inte längtade hem. Det är lite knepigt det där; det är ju inte för att det inte är fint eller trevliga människor där uppe, nej, jag trivs bara så bra här nere i södern!


Efteråt, när vi stängt, cyklade jag så snabbt jag kunde, då jag hade stämt träff med pv nere vid havet i Steninge. Jo, han var där .., men jag fick allt bada själv.

G u d o m l i g t  med kvällsdopp, ja, det är nästan det allra bästa badet.


4 kommentarer:

Bloggblad sa...

Vad roligt att läsa ifatt hos dig. Jag har haft lite för mycket omkring mig för att få ro att blogga. Varför kommer du att förstå om några dagar... här planeras det och fejas och ... planeras och fejas lite igen.

Skönt att höra att det finns fler som inte längtar hem. Fast att jag inte gör det beror på att jag inte har nåt hemställe att längta till. Jag trivs där jag för tillfället är. Och för två veckor sedan frossade jag verkligen i min ungdoms bästa och käraste ställen.

Bloggblad sa...

(Nu tror väl dina läsare som inte känner mig att jag tillhör "vandringsfolket"... :)

Elisabet. sa...

Bloggblad: ja, men det är ju inte det sämsta, att tillhöra vandringsfolket ,-)

Cecilia N sa...

Jag säger bara 298 och därmed har jag kommenterat Bloggblads kommentar.