torsdag 22 juni 2017

#tre dagar kvar


Pv röjer i tvättstugan .., jag stryker lite kläder .., certifierar mig för tre år framåt - ja, med Svenska Spel -, vilket väl tyder på att man har framtidstro ,-) Eller på att certifieringen verkligen räcker så länge. Snart stundar nu postcertifiering också, vilken är betydligt mer avancerad och lättnaden när den är avklarad och "du är godkänd"-meningen dyker upp är  s t o r!

Midsommarafton i morgon.
Det blir lugnt som vanligt .., kanske är det något firande här nere vid havet och då går vi väl dit?
För övrigt inget märkvärdigt. Helt ärligt känner jag ingen midsommarstress; detta att man ska ha så vanvettigt roligt och äta särskild mat och ha hattar på huvudet, men kanske att slå sig ned på en klipphäll med färska räkor inom räckhåll, ja, det hade känts bra.
Vid sextiotre års ålder har jag slutat att ha dåligt samvete för att jag är en sån urusel festerska och någon av döttrarna - jag tror det var hon som alltid har översta knappen knäppt i halsen - sa en gång att "mamma är mer som tjuren Ferdinand".
Ja, så är det nog.

För övrigt är allt lugnt.
Knölen, tänker jag på den?
Ja. Nu har vi klämt så mycket och försökt känna hur stor den är, så nu har jag fått ont också :)
Nåja.
Vi är många kvinnor runt om i världen som just nu, i det här ögonblicket, bär på samma känslor.

Och sååå glad jag blev när pv inte protesterade när jag föreslog att vi skulle hänga upp en annan lampa över arbetsbänken! Inga sura miner! Härligt! Vi har så mörkt inomhus; det är den stora eken, olvonhäcken och annat som dämpar ljuset.

Hoppas att ni alla har det bra!
(Men ledsamt för friherrinnan som idag såg sig tvingad att låta underbare katten Ozzy gå hädan.
Sååå fin han var! Hon kan i alla fall trösta sig med att bättre kan ingen katt ha haft det!)
7 kommentarer:

gunnar i vaplan sa...

Glad midsommar här ifrån Jämtland också.
I går såg jag ett genrep av Strindbergs "Fröken Julie" i en fd flygplanstvätthall som nu är en teater/kulturhall och i kväll ska jag på ett genrep av en sommarfars i Föllinge som heter "Juligrisen".
I dag skiner solen men det skiftar snabbt så dagarna framöver ska det visst bli 10-12 grader och regn. :-)

https://www.facebook.com/FrkJulieOstersund/

http://botvid.nu/

/gunnar/

Steel City Anna sa...

Glad midsommar!

Monet sa...

Brukar du ha hatt på huvudet på midsommarafton? Krans kunde jag ha i förekommande fall. Och hatt på kräftskiva. Här gör jag nu gubbröra och västerbottenpaj och vi firar med skandinaviska vänner med det, lax, räkor, sill och nubbe. Svårt med färskpotatis dock. Ingen stång eller grodor heller däremot förgyller vi framsmännens tillvaro med våra snapsvisor!

Elisabet. sa...

gunnar i vaplan: du måste snart vara den mest kulturella personen i min bekantskapskrets! Heja dig! Och duktig på att affischera är du också! Ha en riktigt fin midsommar!

Steel City Anna: detsamma önskar jag dig och din man och kissen förstås!

Monet: nej, det är ju kräftpremiären jag tänker på! Det har hänt att jag burit krans, men inte länge .., jag har så tjockt hår så det blir det ännu varmare!

cruella sa...

De fasta firanden som sker någorlunda på samma sätt varje år är jul och påsk! Övrigt blir lite som det faller sig, ibland med ibland utan fest - nyår, Valborg, nationaldag eller midsommar. Det kan se ut lite hur som helst, men känslan av l e d i g h e t och viss högtid finns ändå. De senaste tre åren har det blivit vandring i midsommartid och även i år trots att vädret ser lite skakigt ut för att tälta. Ett par etapper på Sörmlandsleden blir det i all enkelhet. Lite medhavd mat i form av paj till lunch och så lite rökt lax och kokt potatis. Lite kaffe och choklad. Ser mycket fram emot detta men du får gärna hålla en tumme för att regnet inte kommer förrän tältet är uppe hehe.

Elisabet. sa...

cruella: låter helt ljuvligt! Det är sånt där jag drömmer om, om och när knäet blir bra.

Evas blogg sa...

Här följs traditionen kring midsommar så länge barnen tycker att det är bästa högtiden på året. Björkar hämtas kvällen innan ( i år med traktor och vagn till makens stora glädje). Midsommarafton bjuds gamla mor på lunch, sill, lax och nypotatis. Barnens kusiner kommer fortfarande mitt på dagen och det plockas blommor och görs midsommarstång, alltmedan gamla mor och svärföräldrarna ser på. Sen kaffe och jordgubbstårta. Den äldsta åker sen hem och vi grillar och brukar ha sjukamp, i år var vi färre än vanligt så det blev ett quiz som yngsta dottern hade sammanställt (frågor för femteklassare som inte var lätta). Dagen igår avslutades med fresbeegolf i skogen men då var jag så trött så hundarna och jag la oss och vilade.

Jag har en väninna som är i samma situation som du just nu, väntar på att få veta något om knölen hon känner i sitt bröst. Nu håller jag tummarna både för dig och henne.

Varma kramar från ett Rödön i spöregn.