tisdag 25 juli 2017

Dan före dan ....


Först: tack för det underbara vykortet Eva!
En gång i världen fick man - åtminstone sommartid - många vykort! Det var soldränkta hälsningar från semestrande vänner och vintertid kom vykort från dom som tyckte om att åka skidor i Alperna.

Jag minns tydligt ett vykort från Calcutta och jag minns också ett brev skrivet med blyerts - från Irland - ett brev som jag högläste för mina barns pappa som just då byggde ett garage.
Den som skrivit brevet berättade om smala och slingriga vägar .., om trädgrenar som vispade mot bussfönstret .., han berättade också om hur han satt på en liten välvd bro av sten och såg små krabbor kila omkring i vattnet där nedanför!

Numera kommer ytterst sällan några hälsningar i postlådan.
Jo, från min systerdotter som var sommar åker till England - det kortet väntar jag på - och så kom det här, från Eva på Frösön. En ögonblicksbild från Kroatien! Vardagsliv. Långt mycket trevligare än glassiga beacher eller en bild på ett stadshus!


Från Hilda kommer också vykort när hon och Patrik är ute och semestrar.
När jag igår röjde i en av pv:s rat-lådor, hittade jag mängder med vykort, mest till en då väldigt ung Hilda; hälsningar från moster Barbro eller Sonja och Gösta, men även hälsningar till "min käre far Thomas", ja, alltså från Hilda själv. Det här var ett av dem.


Själv var jag under många år formligen sjukligt besatt av skriva vykort och man kan fråga sig varför?
Var det min egen skrivklåda som absolut skulle förlösas?
Här en hälsning till arbetskamraterna hemma i Malå; det var då när AP och jag reste till England, alldeles bara vi två.


Och här någon gång i mitten av 80-talet .., en restresa med Spies till Rethymnon och det idoga vykortsskrivandet fortsatte. Koftan var från Gudrun Sjödén (lahmanstrikå) och var egentligen väldigt rosa från början. Jag älskade den!

I morgon åker vi söderut, till Malmö och övernattning hos Anders och Maja, för att tidigt torsdagmorgon äntra färjan FS Mecklenburg-Vorpommern, avgång 8,00 och sex timmar senare ska vi vara framme i Rostock i Tyskland.

Alltså är det full syra idag!
Flera maskiner tvätt har hängts på tork .., jag har dammsugit och tvättat bilen (sköljde med regnvatten, det gick bra förstås - hurra för vattentunnan ! -) , jag har klippt gräsmattan och ska nu dammsuga det sista här hemma, innan hus-nelly-sigge-skötarna kommer från Göteborg.


Jo, men här kom ju ett vykort, om än förpackat i ett brev!
Tack för det Elisabeth i Torsby!

Nu lyssnar jag till väderleksrapporten. Kulingvarning i södra Östersjön. 
Ja, men det låter ju underbart. Bäst att ladda med kräkpåsar.

6 kommentarer:

Rexxie sa...

"full syra" ??? Är det ett uttryck som jag missat i 54 år?

bettan sa...

Kameran beredd då som nu och "koft-modellen" står sig, då som nu ;)
Önskar er en fin semester.

Elisabet. sa...

Rexxie: ja, tänk du vad du har missat ,-)

bettan: precis! Enjängd var namnet. Jag önskar dig detsamma; när den nu kommer - semestern -. Annars får vardagen bli fin.

Ruta Ett sa...

Nytt för mig idag: "rat-låda" och också "full syra"

Elisabet. sa...

Ruta Ett: ratigt är stökigt. "Huvva, så ratigt det är i pv:s garage!" I rat-lådan ligger allt möjligt som vi inte vet vad vi ska göra av ...

Evas blogg sa...

Jag önskar er en underbar semester! Sen hoppas vi att kulingen ändras till lätt vind. Jag älskade att köpa och skriva vykort förr i tiden, nu blir det inte så mycket av den varan längre. Tyvärr.