söndag 23 juli 2017

Söndag ...

Jo, jag fattade, efter ett litet tag ,-)

Lördageftermiddag tar flickorna bilen och kör till Tylösand och jag säger att "nej, sov inte i bilen, även om den är stor, ring när ni vill komma hem, så hämtar jag er!", men det tycker dom är lite knepigt, för det kan ju bli sent.

Senare på kvällen, när vi har gått i säng, säger pv att "när tror du att dom kommer .., inte före tre, tror jag" och jag funderar några sekunder och svarar att "nej, nog kommer dom hem tidigare nog".

Klockan 04.19 vaknar jag av att sms-pling och en undran om jag är vaken.
Jodå, det är jag och det är pv också, så vi tar bilen och kör iväg och  solen är på väg upp - i öster är himlen knallorange-rosa - och det är så vackert ute så det är inte sant!!

Det är en sömndrucken morgon och allt vi möter är två, tre taxibilar på väg norrut och i närheten av Tylösand går ett par arm i arm, ja, så är det förstås kråkor och kajor vid sidan av vägen och någon kvarglömd, alternativt bortslängd, ölburk i dikesrenen, det är väl allt.
Och så flickorna som väntar i bilen.
På hemväg - pv kör en bil, jag vår - ser jag hur ett rådjur skuttar över vägen precis innan pv passerar och själv är jag nära att pricka en harpalt som har bråttom.
Väl hemkomna går vi alla i säng och jag tänker att det är så himla roligt att ha ungdomar hos sig!På "afterbeachtylösand (där jag tittar in) upptäcker jag det här inlägget.
Det är inte långt ifrån att jag blir spysjuk.
En bild hör till; tre till synes helt vanliga pojkar i övre tonåren kanske och tre fina flickor intill dem.
Jag retar nästan ihjäl mig på den sista kommentaren.
"Slynor" ..., det är alltså så det fortfarande är.Innan flickorna tackar för sig, blir det frukostlunch, ja, dom där fetaostdfyllda lammfärsbiffarna som jag gjorde tidigt på morgonen (och som fått puttra i grädde och mängder med färska kryddor!) och till detta ugnsrostad potatis och olika sorters morötter från Ugglarps grönt.
Tzatziki och vanlig sallad till detta .., jo, det gick ner. 


I butiken hos Ugglarps Grönt hittar jag burkar med inlagd slanggurka och det visar sig vara den i särklass godaste gurkinläggning jag någonsin smakat!


En omfångsrik bukett - även den från Ugglarps grönt - får göra grönsakerna sällskap hem.
Så glad man blir av blommor!


Gårdagens sommarpratare var en ny bekantskap för mig, nämligen Karin Laserow.
Vi - pv och jag själv - började lyssna igårkväll, men var förmodligen för trötta .., hon blev bara "too much", som en tromb var hon, ja, som en kulspruta!

Så tog vi sats idag igen, då, när vi låg på soffan Ektorp och tog igen oss efter den tidiga taxikörningen. Jo, rätt rolig var hon och vilken personlighet!
En frisk fläkt, i ordets rätta bemärkelse.
Eller i alla fall i min bemärkelse.
Fortfarande tycker jag bäst om Moa Herngrens sommarprat.

Och ikväll - eller rent av nu - ska det lyssnas till Stig Björkman, dagens sommarpratare,

Och som ni ser varierar jag mig alldeles oerhört och bär idag min röda linneklänning.
Jag har tre.
Två blå och en röd.
Likadant mönster på dem alla.

Just det.
#enjängdaföreningen

2 kommentarer:

Cecilia N sa...

Jag kan nog gå med i den föreningen jag med.

Elisabet. sa...

Cecilia N: du är sååå välkommen!