lördag 29 juli 2017

Lång dags färd mot ....


.... hotellet som pv valde och som ligger väldigt centralt till här i Emden. 
Tanken - från början - var att vi skulle köra från Bad Doberan till Utrecht i Holland, men när pv konstaterade att det skulle bli närmare sextio mil, ja, då ändrade vi oss. Till Emden, hit var det ju bara fyrtio mil!

Men ack ...


Det blev en flera timmar lång väntan utanför Glückstatt, där färjan som skulle ta oss över floden Elbe gick i skytteltrafik! Därtill kunde den bara ta ett litet antal bilar åt gången. Kön var kilometerlång och nöden stor. Till slut började pv fantisera om att uppfinna en kateter vars slang skulle löpa längs under byxbenet och så kunde han då enkelt ställa sig vid vägrenen och beundra utsikten .., allt medan problemet löstes.


Färjeturen tog kanske en kvart, tjugo minuter och Elbes vatten var brunt och där - vid stränderna - såg vi mängder med vadarfåglar! 

Vad har vi för övrigt funderat på?
Jo, vi ser ALDRIG några mjölkkor med stinna juver, vi ser enbart kalvar eller kvigor. 

Vi förundras storligen över hur stooora och djupa dom tyska villorna är och ofta tycks lagården sitta ihop med boningsdelen. 

Reklamskyltar sitter överallt! 
På villaägarnas staket, ja, på snart sagt varje ledig yta! 

Lidl och Netto tycks finnas i alla större samhällen.


Men deras statyer tycker jag om! 


Bäst hittills på resan, det är ändå mötet med Elvira. 
Elvira arbetar som frukostansvarig på hotellet i Bad Doberan och maken till mjuk och vänlig människa var det länge sedan jag mötte!
Fyrtioett år, uppvuxen i Tusla i Bosnien och har varit i Tyskland i tretton år. 


Så alldeles otroligt vackert hade det dukats upp i morse och när vi var klara och jag hade betalat - hon skötte även den biten - fick jag en SÅN varm kram av henne och jag hade all möda i världen  att inte börja gråta! 
Hur kan det bli så med vissa människor; så där att man genast har koden till varandras hjärtan? 
Precis så var det med Elvira. 


Från äldsta dottern med familj som nu semestrar hos Tommy och Karin i Skåne, kom den här bilden ikväll. Harry, Charlie och Meja i soffan. Tala om att dom har det bra! 

Nu, till den som eventuellt tittar in här, tänker jag stämma träff med herr John Blund! Godnatt! 

2 kommentarer:

Bloggblad sa...

Kul att läsa om er resa! Viel Spaß!
Från min iPhone kan jag inte lägga in bilder på bloggen, och inte heller från iPaden. Det är ett himla krångel att skicka bilderna till stora datorn och spara ner dem där först. Alltså får det vara.

Elisabet. sa...

Bloggblad: det enda som är krångligt är att skrivs på mobilens pyttetangenter. För mig är det ett sätt att rensa hjärnan från intryck, helt ärligt skulle jag nog hamna på psyket annars.