lördag 16 september 2017

Long time, no see ....



Ja, det var verkligen länge sedan vi satt tillsammans och såg en långfilm, pv och jag själv.
Men igår blev det av och det mest av en slump.

Filmens titel är "Boyhood" och man får där följa en familj under tolv års tid och det filuriga är att det är samma skådespelare hela tiden - alltså det spelas in scener varje år - och man ser hur dom som småttingar blir vuxna.

Ett familjedrama skulle man kanske kunna kalla det för. Den handlar om relationer .., om familjegrupperingar, skilsmässor, studier, kärlek, svek, ja, allt möjligt som händer i våra liv.

För manus och regi står Richard Linklater (född 1960) och bland skådespelarna märks Ethan Hawke (jag minns honom bäst från "Döda poeters sällskap", Patricia Arquette, syskonparet spelas av Ellar Coltrane och Lorelei Linklater och suveränt bra spelar Marco Perella som alkoholiserad och obalanserad pappa/styvfar.
I klippet här nedan får man en glimt av Perellas skådspeleri.
(Hos Skavlan berättar skådespelerskan Marie Göransson om vad hon är rädd för här i livet? "Män och mäns ilska", svarar hon. Ja, apropå klippet som kommer här. Och jag instämmer.)




Vilken film!!

4 kommentarer:

Babsan sa...

Låter spännande vilken kanal?

Elisabet. sa...

Babsan: tv2, om jag inte minns fel.

Cecilia i Houston sa...

Roligt att ni också gillade den - vi tyckte väldigt mycket om den. Den första delen är här ifrån Houston! Vi känner igen downtown och scenerna på universitet där min man jobbar.
Vilken grej att få med sig hela gänget under 12 år!

Turtlan sa...

Nu missade jag filmen men såg Marie Göransson. När hon sa detta så dag jag högt : - Instämmer.

Män som gör övergrepp och utnyttjar kvinnor. Män som krigar och är fanatiska. Ja det kanske kvinnor som gör liknande saker men utan att missta mig alltför mycket så är de färre!