måndag 30 april 2018

Valborgsmässoafton ....


Ungefär så här kändes det i morse.
Som om jag vore jagad av vargar.
Och nej, jag känner mig inte stressad.

Vaknade vid tre (brandvarnarens batteri på upphällningen ..., pip .... pip ... pip) och kunde omöjligen somna om. Lyssnade till Dagens Nyheters podd där Johar Bendjelloul i ungefär nitton minuter intervjuar olika människor; för min del blev det ett avsnitt med kristdemokraternas Sara Skyttedal (har väldigt svårt för henne, ja, för partiordföranden också) och så ett avsnitt med förre aftonbladet-krönikören Robert Laul, som för övrigt sällskapat med SVT:s korrispondent Carina Bergfeldt.

Denne Robert Laul vittnade om vad djup alkoholism kan åstadkomma vad beträffar elände och hur alldeles oerhört han på så sätt sårat och skadat andra människor; en av dem journalisten - tillika kollegan - Jennifer Wegerup som sannerligen inte fick något stöd av deras chef Sofia Olsson Olsén.
B e d r ö v l i g t!!
Skämmigt, helt enkelt!
Så hann jag med ännu ett avsnitt .., då var det före detta folkpartiledaren Lars Leijonborg som utfrågades.
Johar Bendjelloul är rak som utfrågare .., han ger sig liksom inte.
Jag tycker att han sköter sig riktigt bra!


Arbetade förmiddag.
Iväg vid kvart över sju och sen fullt upp.
Tack och lov för förutseende schemaläggare, ty oj, så många kunder vi har haft bara från åtta till ett!
Utan Cornelia som gick ut extra, hade vi inte haft en chans!
Nu var tre kassor igång .., lådorna med veckotidningarna hann vi knappt titta på (dom brukar jag hinna med innan klockan är 11.00), än mindre fylla på snus och cigaretter .., och det hyrdes släpvagnar på löpande band och i delikatessen stod nån och fixade smörgåstårtor och det var sommarhusgäster och det var lediga skolbarn och det var helt underbara kunder!


Första timmarna forsade svetten från pannan och jag kände mig på gränsen till darrig.
Det här händer ofta när jag har förmiddagspass och jag  t r o r  att det har att göra med medicinen som då kickar in .., när jag är här hemma i lugn och ro märker jag ingenting.
Sen - efter fikat - går det alltid över och det blir som vanligt.

Nu har pv och jag själv kört till Flygstaden och inhandlat ett stycke soffa, två fåtöljer och ett bord till uterummet (ena fåtöljen får väl hamna någon annanstans och kanske soffbordet också) och så blev det ett besök på K-rauta där virke och tak till cykelskjulet fick följa med hem.

Och nu, när jag satt punkt efter det här inlägget, tänker jag lägga mig raklång en stund och vila.
Kungen fyller år idag .., ja, just ja ., det var därför det flaggades så friskt när vi åkte hemåt .., och det har åskat och snart kommer väl regnet.

Livet känns bra.
Lite darrigt, men bra.




4 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Du håller väl utkik efter den svarthakade buskskvättan, som är på stark framryckning i dina trakter, när du nu är ute och flackar på vägarna? Många häckningar mellan Falkenberg och Halmstad, ser jag på en aktuell utbredningskarta i senaste numret av "Vår fågelvärd".

😎

Elisabet. sa...

Bert Bodin: nädu, den har jag inte sett skymten av, eller så har jag inte känt igen den? Var tvungen att ta fram fågelbok och kolla noga, när jag läst din kommentar. Är boktiteln verkligen "Vår fågelvärd"?

WalkaboutSweden sa...

Älskar dina vardagsinlägg.

♥ ♥ ♥

Bert Bodin sa...

"Vår fågelvärld" är Sveriges ornitologers tidskrift.