tisdag 1 maj 2018

1:a maj ....


Och något firande av Valborg blev det inte .., det var blåst och regn och hagel om vartannat och mesta tiden av kvällen tillbringades i uterummet där utemöblerna skulle monteras.
Då hade vi tidigare på dagen besökt Jysk och provsuttit i olika "soffor", den ena större än den tredje!
Det här var inte det ultimata valet, men det ska nog gå att få till fint.

Soffbordet är anskrämligt och det ska jag försöka sälja (ett litet på  tre ben är vad vi letar) och kanske åker en av fåtöljerna ut och så ska ett annat matbord in; ett som är betydligt mindre, men med iläggsskiva (eller inläggsskiva ...?). Och i morgon ska jag köra in till stan och leta sköna kuddar så det blir lite mer ombonat.

Dynan i soffan är förstås gråbeige (ljusare än på bilden), men jag lade på ett överdrag för att se hur det blir.

Om den är skön att sitta i?
Tja, jo, det går bra.
Vi delade på kostnaden rakt av och det kan jag säga att nåt dyrare hade det inte blivit.


Om här bor någon som tycker om pärlhyacinter?
Svar: ja! (jag)
Vad träbyttorna ska fyllas av senare är en annan fråga .., jag vet faktiskt inte.


I förrgår var det ju mammas födelsedag och jag snavar över den här bilden, där Emma och Emil är småttingar och sitter hos gammelmormor .., det är nog hemma i Väsby.


Nu är Emma tjugoett och om en dryg månad tar Emil studenten och då blir det förstås kalas och underbart är att min australiensyster då är med på banan; hon ska hämtas upp i Skåne av Emmas "dr Böhlander" om nu någon minns att vi kallade Emmas mamma för just detta, det var när jag hade brutit handleden.

Emma, som tillbringat tre månader i Asien, är sedan en tid tillbaka hemma igen och arbetar på BIM i Mall of Scandinavia, nån slags restaurang. Här står hon. Och är det någon av er snällingar som råkat titta in här och ska äta just där och hon serverar, så hälsa från mormor!


Annat?
Jo, men det är väl idag den här madamen ska sätta sig i rallybilen tillsammans med Marcus (förmodar jag). Lycka till, Ulrika! Och jag vet precis vad du kommer att ha som det bästa!



Det var kanske i förrgår eller måhända igår som jag skrev om massakern i Sandby borg på Öland.
Nånting så helt ofattbart är det .., och det påminner ju nästan om folkmordet i Rwanda, om än i mindre skala.
Om allt detta kan man läsa här ...(jag lägger in första biten bara ....).

Ond bråd död i öländsk massaker

Det kan kännas som en modern skräckfilm. 
En dag som alla andra. En forntidsborg full av människor som stänger porten och går till sängs. Vakterna överrumplas av en välorganiserad fiende som snabbt och effektivt bryter sig in, dödar alla i borgen, låter dem bli liggande där de föll och sedan lämnar platsen – som förblir helt orörd i mer än 1500 år.
Sandy borg på Öland beskrivs av arkeologer som ett Nordens Pompei. En plats där tiden bokstavligt talat stannade och sedan stod still. Fram till 2010 när utgrävningarna startade.

Och här kan man se hur det går till att frilägga det hela.
En sak är säker: om man får möjlighet att se detta sedan - i något museum eller på något annat vis - så det här vill jag verkligen se på riktigt!

Nu ska jag i alla fall ägna mig åt disk och vid 11 kommer friherrinnan på kaffe och klockan två ska jag vara på jobbet. Därefter väntar tre lediga dagar. Och nästa månad är min sista på affären.

//Och medan jag skriver det här, lyssnar jag till Ryan McNulty som sjunger såååå fint "If your mind should change". Rekommenderas.

8 kommentarer:

Evas blogg sa...

Så fint ni får till det i uterummet!

Elisabet. sa...

Evas blogg: ja, det känns som att det blir bra, när allt är på plats. Oj, vad det regnar just nu .., rena skyfallet!

Lena i Östersund sa...

Är mycket förtjust i pärlhyacinter...tyvärr är rådjuren det också!!!Rådjuren tycks anse att min lilla, lilla täppa har en synnerligen tilltalande meny i form av penseer och pärlhyacinter.

Benved sa...

Hej,
de senaste åren har det varit öppna visningar under utgrävningarna i Sandby borg, ett par veckor var säsong. Jag kan inte hitta om och när det blir i sommar. Jag lovar att hålla dig informerad, när informationen är tillgänglig.
Om ni kommer till Öland är ni så klart välkomna på kaffe, middag och så klart sängplats hos mig. Jag bor ca 6 km söder om Sandby borg.
Eva

mossfolk sa...

Men så fint det har blivit i uterummet! Och vilka fina trätunnor!

Ulrika sa...

Uterummet blir sååå mysigt!!

Ja veckan började i alla fall på allra bästa sätt, det blir svårt att slå det så det blir säkert mitt bästa. :-)

Eva i Tyresö sa...

Ska man titta på möbler är Erikshjälpen enormt rolig o billig!!
Har man tur kan man hittta vad man vill!

Elisabet. sa...

Lena i Östersund: jag ÄLSKAR pärlhyacinter och har hittills klarat dem från rådjuren .., ja, dom går inte gärna här när det blir vår och sommar, konstigt nog.

Benved: från hjärtat TACK! Så generöst och omtänksamt av dig! Akta dig, vi kanske tar dig på orden nån gång, i alla fall kaffet ,-)

mossfolk: dom köpte jag på Åbergs Trädgård i Ystad för många år sedan. Snart har lökväxterna blommat ut ., jag funderar vad jag då ska ha i dem.

Eva i Tyresö: vi missade med en timme ..., dom öppnade tolv och vi var där elva. Kanske på lördag?