torsdag 3 maj 2018

Utflykt ...


Det är friherrinnan och jag själv - och harry i baksätet - och vi tar sikte på Halmstad och på slottsparkeringen. Där har det nu införts ett nytt p-system och vi är väl fyra, fem stycken som står där och läser instruktionerna och en kvinna blir förtvivlad .., och jag tänker på människor som inte har en smart telefon av något slag .., så svårt det måste vara!

Därefter ett besök hos Swedbank som flyttat "insättning-uttag-lokalen", den där människor kunde sätta in pengar alldeles själv och inte minsta hänvisningsskylt var uppsatt, nej, vi fick veta att nere i Lindex lokaler i Gallerian, där skulle det finnas såna automater. Jaha, ja.
Alldeles enkelt att hitta automaterna var det inte .., det var mer som i en kulvert.

Så skulle vi till Erikshjälpen och fynda hade vi tänkt .., men kom dit en dryg timme för tidigt .., jaha, det var verkligen bingo i det mesta idag ,-)

Nåja.
Clas Olsson fick i alla fall ett besök och nu har jag köpt en sån här finurlig trädgårdsslang som liksom är mjuk och i stretch och lite annat följde också med.
En äldre herre stod i kassan intill och klagade på teflonpannan som han köpt och skulle steka mat i.
Den hade blivit "bucklig".
"Då har du nog haft den på för hög värme första gången ...", sa expediten vänligt.
Nej, det trodde han inte.
"Och förresten lyser inte punkten i mitten av pannan heller ..", fortsatte mannen.
"Det ska den inte göra heller ..", svarade expediten och vid det laget var vi klara, friherrinnan och jag och jag tänkte att den mannen tyckte nog att hans dag börjat mindre bra.


Sist av allt hemåt igen och friherrinnan bjöd på hemkokt nässselsoppa (jättegott!) med ägghalvor, skivade rädisor och finhackad gräslök .., bara såååå smarrigt!
Jag tog en bild av den träbit som hon hittat på stranden och som liknade en chimpans, men se, den bilden lyckas jag inte lägga upp här.

Jodu, nu gick det.
Ni ser väl att den står på frambenen och tittar lite snett på oss!
Nu ska jag ut och testa och nya slangen!


4 kommentarer:

Rexxie sa...

Om farbrorn har haft på värme med tanke på att punkten i mitten ska lysa så är det nog rimligt att tänka sig att det blivit lite för varmt... :-)

Elisabet. sa...

Rexxie: ja, det var vad expediten sa också ,-)

Bert Bodin sa...

Jag kan tänka mig vilken stekpanna det gäller. Har en sådan själv. Han har nog missuppfattat signalen. Den ska "slockna" när pannan fått rätt temperatur. Funkar utmärkt.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: ja, jag tror vår är likadan ..