måndag 28 maj 2018

Mitt eget bästa ...


En helg i Skåne .., å, vilken glädje!
God mat .., söndagmorgon och promenad i omgivningarna och att ha detta inte långt ifrån sitt boende är ju som paradiset! Jag slås ofta av hur vackert det är i Malmö .., och grönt och fint! Lummigt!
Många parker.
Fiskmåsar och kajor.
Annorlundaljud.


Rönneholmsparken, till exempel .., där finns Malmö stads "Nappaträd" och i det trädet hänger mängder, mängder med nappar, lämnade av småttingar (eller deras föräldrar) som beslutat att nu är det dags att skippa sånt som napp .., och det är bara så underbart så det är inte sant!


En och annan nappflaska har också hamnat i trädet.
Och nappfén har fått brev ....!


Sånt här tycker jag om  .., pedagogiskt och vettigt och intressant att läsa!


Flera skyltar som tycks vara från typ 70-talet ..., men kanske inte alls är det.


Och vi lämnar närheten till havet och vänder in mot tjusiga villaområden med järngrindar och skyltar där det står att vi ska akta oss för hundarna .., eller "Reklam förbjuden" och vi såg det enorma huset som en gång ägdes av Zlatan - bara vägen mellan tomten och havet och sanddynerna -  och annorlunda gatunamn och där är ett hyreshus med en enorm pipranka som klättrar längs väggen och jag tittar in hos Ica Malmborgs som är den mest avlånga butik jag i hela mitt liv besökt; knappt så jag hittar ut igen!


Efter Malmö blir det ett överraskningsbesök hos min rödvitrandiga syster på landet i Skåne och där är då även min australiensyster som nu är hemma på ett månadslångt besök. Så underbart roligt att se henne igen .., det är åtta år sedan sist!
Till helgen kör Maria ner till Skåne och hämtar Birgitta och så blir det övernattning här och sen vidare till Sthlm där det där-nästa-helg vankas studentexamen för Emil och då får madamen från Adelaide vara med och träffa släkten och en massa andra människor och framför allt får hon åter se den stad där hon bodde under nästan tjugo års tid.

På besök i Skåne är även min rödvitrandiga systers före detta man, han, som var sommar reser från Arvidsjaur och ägnar ett par veckor eller mindre åt att hjälpa till med allehanda reparationer av huset eller att fixa staket eller, ja, allt möjligt! Han har med sig torkat renkött som vi skivar i tunna, tunna skivor och det är så gott så det är inte klokt!

Det stora huset delas av min syster och hennes dotter; dom har en våning var och det kanske mest är för dotterns skull som den så tjänstvillige pappan kommer ner så troget.
Och jag är så innerligt glad för att vi - i den här släkten - har goda relationer till våra före detta män!

På bilden sitter Birgitta (och pv) och njuter av den senares rabarberpaj, tillverkad på plats.


Att vara på besök i Malmö och få vara med om ideliga hundmöten .., det tar på krafterna på den som i vanliga fall kanske möter en eller två hundar per dag, om ens det.
Hela vägen hem var Harry totaldäckad och så här såg det ut igårkväll ....

Och nu blir det jobb - ett förmiddagspass - och äntligen är det inte så fruktansvärt hett ute.
"Kring 26 mitt på dagen ...", sa pv att det skulle bli i morse.
Jag hoppas att han har fel.
Det är ljuvligt med lite mulet väder och friska vindar!


2 kommentarer:

Ruta Ett sa...

Så roligt det är att få se bilder från "mitt" Malmö. Jag flyttade ju redan 1970, men det är ändå "hemma" på nåt vis.
Nappträd finns här också - i Slottskogen - och det är en himla rolig grej Om man blir lite ledsen efter sin napp, så kan man gå och hälsa på den!

Evas blogg sa...

Men oj så fiffigt med ett nappträd. Våra barn fick ge den till jultomten.