söndag 8 juli 2018

Annorlundalivet ....

Från VM i fotboll till SM i alla möjliga ovanliga sporter!
Jag sitter i loppisfåtöljen och följer SVT:s sändning från Helsingborg och Landskrona - försöker att undvika hetta ute - tittar på SM i dragkamp och unga töser som hoppar hopprep i en hastighet som jag inte trodde var möjlig, allt medan harry söker skugga under bordet.


Och grannarna från Stockholm har kommit.
Gräset på deras gräsmatta liknar mer brunbränt hö, men gräsklipparen är igång och hade det funnits (finns säkert ...) ett världsmästerskap i den grenen - gräsklippning - så hade grannen garanterat vunnit!
Jag vet ingen som klipper så snabbt!


Bild från oktober 2017.


Vid 9-tiden på morgonen ringer pv.
Han har då lämnat Träslövsläge och är på väg söderut - hemåt -.
Ingen våldsam vind och det är varmt.
Stekta ägg och bacon till frukost.
En halv kexchoklad lite senare.
"Ja, jag får hushålla med det som är kvar .., några mackor har jag ...", säger han.
Han räknar med att kanske vara hemma vid tretiden; alltså större delen av dagen till havs.
Solskyddsmedel är fixat.
"Jag ringer när jag passerar Stensjö, så kan du ju vinka från land ...", säger han.
Därefter ska han och alla prylarna hämtas upp i hemmahamnen och sist av allt middag tillsammans med friherrinnan på Göstas i Steninge.

Sigge mår dåligt i värmen.
Försöker att locka in honom för att helt enkelt svalka pälsen med en kall dusch, men se, det går han inte på.
Harry har redan spolats av med trädgårdsslangen ett par gånger och på Haverdalssidan på Facebook pågår hetsiga diskussioner när det gäller stugägare som "vattnar från egen brunn". Grundvattnet är väl detsamma .., skriver somliga. Tonen är ilsken. Någon ombeds lämna gruppen.

Ställer ut fat med vatten till fjärilar och småfåglar; ett större, djupare fat till större fåglar som kan sätta sig på kanten och dricka eller rent av svalka sig med ett bad. En sten ligger i också. 

På en trädgårdssida - också på Facebook - är en kvinna trött på förnumstiga kommentarer och så är diskussionen i gång.

Och på sidan för oss som fått knäprotes, är det ungefär likadant. Ibland känns det som om där pågår en tävling i vem som har det värst och jag inser - allt tydligare - att jag har haft sån ofattbar tur, jo, i det stora hela har det varit så. Många kan inte cykla ett halvår efter operationen och själv var jag igång en månad senare. Män som opererats har en hurtigare ton.

Ungefär så.


5 kommentarer:

mossfolk sa...

Vår gräsmatta, på halva baksidan, finns inte längre. Den blev gul som alla andras men efter dagligt slitage av våra barn och deras kompisar och en busig Cosmoshund ser det mest ut som stampat jordgolv. Kanske har ollonborrarna bidragit också... Slitaget på gräsklipparen är i år minimalt.

Dubbelörn sa...

Din sammanfattning av dessa forum är mitt i prick. Fick mig ett gott skratt...

Elisabet. sa...

mossfolk: det är ju förfärligt trist det här .., skönt, javisst .., men så ledsamt att se hur allt slokar. När t.om. trädens grenar hänger och löven slokar ., då blir iaf jag förskräckt.

Dubbelörn: det är riktigt rolig läsning ibland .. "men jag har varit med om nåt ännu värre!"

Turtlan sa...

Läste någonstans att gräsmattor tål såna här torkor mer än man tror. De skulle fixa det. Vi får hoppas så. Om inte så finns det värre saker än en torr gräsmatta!

Elisabet. sa...

Turtlan: det gör dom säkert ..! Ska bli intressant att se hur det blir i perenna rabatten också. Det är nog bara bolltistlarna som trivs just nu ,-)